volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Policija preučuje tudi možnost, da so za napadom v Dortmundu islamski skrajneži

Deli na:
Policija preučuje tudi možnost, da so za napadom v Dortmundu islamski skrajneži

Foto: Profimedia

Nemška policija po torkovem napadu na moštveni avtobus Borussie Dortmunda nadaljuje preiskavo.

Doslej ima policija tudi dve priznanji, s katerimi storilci prevzemajo odgovornost za napad, a policija preverja njuno pristnost, poroča agencija dpa.

Kljub torkovemu sporočilu, da ni znakov za nov napad islamskih skrajnežev, policija preučuje tudi to možnost. Nemška tiskovna agencija, ki se sklicuje na informacije iz vrst varnostnih organov, poročanje časnika Süddeutsche Zeitung ter televizij NDR in WDR, piše, da se v enem od pisnih priznanj za napad omenja tudi berlinski napad na novoletni tržnici z 12 smrtnimi žrtvami in delovanje nemških vojaških letal Tornado v Siriji, samo priznanje pa naj bi se začelo z omembo Alaha.

V torek zvečer se je po spletu razširilo tudi priznanje iz antifašistične skrajno levičarske scene Antifa. Ti so v priznanju kot razlog za napad navedli, da so avtobus napadli zaradi klubske politike Borussie, ki ni dovolj aktivna v boju proti rasizmu, nacizmu in desnemu populizmu.



A policija raziskuje v vse smeri, saj ni pravih znamenj, ki bi potrdili napad islamskih skrajnežev. Najdeno priznanje namreč nima običajnih znamenj skrajnežev Islamske države. Policija zato raziskuje tudi v smeri, ali storilci prihajajo iz vrst nogometnih navijačev, ali gre za morebitno izsiljevanje, ali pa kakšno povsem drugačno ozadje.

V torkovem napadu na avtobus s tremi eksplozivnimi telesi, ki je bil z ekipo na poti na tekmo četrtfinala lige prvakov v Dortmundu med Borussio in Monacom, sta bili ranjeni dve osebi - nogometaš in policist, ki je na motorju spremljal avtobus. Tekma je bila nato odpovedana, nov termin pa je danes ob 18.45.

Policija je za tekmo že napovedala poostren nadzor, to pa velja tudi za drugo tekmo četrtfinala lige prvakov danes v Nemčiji, ko se bosta ob 20.45 v Münchnu pomerila Bayern in Real.