kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Magazin

Poleg Kobeja Bryanta in njegove hčerke je bilo na helikopterju še sedem ljudi

Deli na:
Poleg Kobeja Bryanta in njegove hčerke je bilo na helikopterju še sedem ljudi

V strmoglavljenju helikopterja sta med drugimi umrla tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova trinajstletna hčerka - Foto: Profimedia

Devet ljudi je bilo na krovu helikopterja, ki je sinoči strmoglavil v bližini Los Angelesa in v katerem sta med drugimi umrla nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova trinajstletna hčerka, je sporočila tamkajšnja policija.

"Ni preživelih. Skupaj je bilo na krovu devet ljudi, pilot in osem potnikov," je v izjavi za javnost povedal načelnik policije Alex Villanueva.

Dodal je, da se je nesreča zgodila v času, ko je območje prekrivala gosta megla. Gasilci so klic na pomoč dobili ob 9:47 in se takoj z vozili odpravili na mesto nesreče, kjer je padec helikopterja sprožil manjši travniški požar.

"Vremenske razmere so bile tako slabe, da reševalci niso mogli vzleteti. Tja so se odpravili z vozili in nato peš v hrib," je dodal predstavnik za javnost tamkajšnje policije Josh Rubenstein.

Župan Los Angelesa Eric Garcetti je potrdil, da sta med umrlimi Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna. Ta je bila ena od štirih deklet, ki so se košarkarju rodile v zakonu z ženo Vanesso.Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo. Po poročanju medijev naj bi bili na krovu še drugi udeleženci te tekme. Med njimi 56-letni trener John Altobelli z ženo in eno od dveh hčerk.

Villaneuva je novinarjem povedal, da bodo imena vseh devetih umrlih sporočili v naslednjih dneh, hkrati pa je sporočil, da je na poti v Kalifornijo že 18-članska delegacija nacionalnega odbora za prometno varnost, ki bo preučila okoliščine nesreče.

"Ekipa bo preiskala vse morebitne razloge za nesrečo. Od pilota do članov posadke ter seveda zapiske o vzdrževanju naprave," je dejal član preiskovalne komisije Jennifer Homendy.

Helikopter je bil znamke Sikorsky S-76B. Iz letališča John Wayne v Santa Ani je vzletel ob 9:06, namenjen pa je bil v športno akademijo Mamba Sports Academy v Newbury Parku, približno 137 kilometrov stran.

Loading...