nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Podeljena najvišja priznanja Občine Zagorje ob Savi

Deli na:
Podeljena najvišja priznanja Občine Zagorje ob Savi

Spomin na rudarske čase živi tudi v petju. - Foto: Arhiv Občine Zagorje ob Savi in Igor Gošte

Občani Zagorja ob Savi svoj praznik obeležuje 9. avgusta, v spomin na dogodke v času druge svetovne vojne. Sinoči je v Kulturnem centru Delavski doma Zagorje potekala osrednja slovesnost.

Dodobra zasedeno dvorano obiskovalcev, ki so v skladu z odloki vlade izpolnjevali pogoje PCT, je zbrane uvodoma nagovoril župan in podpredsednik Državnega sveta Matjaž Švagan, ki počasi zaključuje že svoj sedmi županski mandat. Omenil je, da je bilo leto med obema praznikoma zaradi epidemije težko, a naložb in razvoja občine to ni zaustavilo. Seveda ni mogel mimo veselja in ponosa, ki ga čutimo vsi državljani, občani Zagorja pa še posebej, ob uspehih Primoža Rogliča, zlatega z olimpijskih iger v Tokiu. Župan je, kot je v navadi, podelil tudi najvišja občinska priznanja. Dobitnica letošnjega srebrnega priznanja je postala dr. Špela Režun, direktorica Varstveno delovnega centra Zasavje, ki več kot uspešno nadaljuje odlično delo svoje predhodnice Ane Režun, ki je Špelina mama. Dobitniki zlatih priznanj so bili tokrat trije: Anton Benko, predsednik Društva upokojencev Zagorje za dolgoletno prizadevno delo v društvu, podjetnica Marija Čop s Podkuma (to družino smo pred dvema letoma predstavili v tiskani izdaji Reporterja), ker je z vztrajnostjo, marljivostjo in pozitivno energijo izpisala privlačno zgodbo o uspehu in direktor družbe Eti Izlake mag. Tomaž Berginc, ki je priznanje prejel za odličnost pri delu v družbi, ki je s 1250 delavci največji zaposlovalec v regiji.

Posebni županovi priznanji sta prejela Maridi Cerkovnik za dolgoletno uspešno delo v Društvu upokojencev Zagorje in Kolesarski klub Zagorska dolina za uspešno izpeljano ureditev Gorskokolesarskega parka Cilenca Trails.

Prvi del prireditve je povezovala direktorica Delavskega doma Zagorje Karmen Cestnik, v drugem delu slovesnosti je nastopil Lado Bizovičar. Ta je na svoj humoren način izbiral novo zagorsko himno, z glasbenim programom pa so slovesnost popestrili domači glasbeniki: mlada pevka z izjemnim glasom Lea Koban, ki se je uvrstila v finale slovenskega tekmovanja Otroci pojejo in se veselijo (na kitari jo je spremljal Jure Jahn), narodnozabavni ansambel Mladi asi, skupina Lagard z Urošem Ržišnikom in Težkimi lumpi, ki so zapeli pesem v čast rudarski tradiciji ter Dejan Žujič, ki je s svojim ansamblom zbrane navdušil s himno v čast Rogli, torej Primožu Rogliču.

Praznično dogajanje se bo v občini Zagorje nadaljevalo vse do sredine prihodnjega meseca, tudi z nekaterimi športnimi prireditvami. V sklopu tekaške prireditve bo pred razglasitvijo najboljših na zagorski tržnici Občina Zagorje ob Savi v uporabo predala električna kolesa, ki si jih bo mogoče izposojati na postavljenih izposojevalnih mestih. Tradicionalne prireditve Zagorka noč pa zaradi koronavirusa tudi letos ne bo.