zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Magazin

(VIDEO) Po preklicu vize Đokoviću zaslišanje v živo

Deli na:
(VIDEO) Po preklicu vize Đokoviću zaslišanje v živo

Foto: Profimedia

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Đokoviću grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, kar skuša preprečiti na sodišču. To bo razpravo opravilo še konec tedna, je poročal časnik The Age.

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je preklic vize utemeljil z interesom javnosti.

Po današnjem posegu Hawka Đokoviću grozi izgon iz države, a so se odvetniki teniškega zvezdnika na odločitev nemudoma pritožili, uvodno obravnavo pa je že v večernih urah v Melbournu opravil isti sodnik, ki je odločil v Đokovićev prid pred dnevi. Uvodna obravnava pred sodnikom se je začela ob 10.45 po slovenskem času in jo je bilo možno spremljati tudi v neposrednem prenosu. 

Sodnik Anthony Kelly se je tokrat odločil predati primer rednemu zveznemu sodišču, ki ga bo obravnaval v nedeljo. Odobril je zahtevo tenisača, da ga do konca postopka oblasti ne izženejo iz države, s čimer se je predhodno strinjala tudi vlada, je poročal melbournski časnik The Age.

Đokovićevi odvetniki, ki trdijo, da je današnja odločitev ministra iracionalna, pa niso uspeli s predlogom, da sodišče ustavi ponovno zadržanje in namestitev Srba v center za tujce. Sodnik je vprašanje o tem, ali lahko v času do sodnega epiloga biva v alternativni namestitvi, prepustil dogovoru med stranema.