Oleg Prudki Svet24.si

V Ukrajini v bojih ubit boksarski šampion

theo, odtočni jašek Svet24.si

VIDEO: Malega Thea vpričo mame pogoltnil odtočni...

vorsic Necenzurirano

Epilog afere v UKC Maribor: brez kazni za ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Reporter.si

Tonin vojsko zapušča v razsulu: večina tankov ...

profimedia-0694257964 Ekipa24.si

Dallas vodil za 29 točk, potem pa tole! Še ...

JENNIFER CONNELLY in TOM CRUISE_Top Gun Maverick Odkrito.si

Jennifer Connelly v fimu Top Gun: Maverick

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

(VIDEO) Po preklicu vize Đokoviću zaslišanje v živo

Deli na:
(VIDEO) Po preklicu vize Đokoviću zaslišanje v živo

Foto: Profimedia

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Đokoviću grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, kar skuša preprečiti na sodišču. To bo razpravo opravilo še konec tedna, je poročal časnik The Age.

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je preklic vize utemeljil z interesom javnosti.

Po današnjem posegu Hawka Đokoviću grozi izgon iz države, a so se odvetniki teniškega zvezdnika na odločitev nemudoma pritožili, uvodno obravnavo pa je že v večernih urah v Melbournu opravil isti sodnik, ki je odločil v Đokovićev prid pred dnevi. Uvodna obravnava pred sodnikom se je začela ob 10.45 po slovenskem času in jo je bilo možno spremljati tudi v neposrednem prenosu. 

Sodnik Anthony Kelly se je tokrat odločil predati primer rednemu zveznemu sodišču, ki ga bo obravnaval v nedeljo. Odobril je zahtevo tenisača, da ga do konca postopka oblasti ne izženejo iz države, s čimer se je predhodno strinjala tudi vlada, je poročal melbournski časnik The Age.

Đokovićevi odvetniki, ki trdijo, da je današnja odločitev ministra iracionalna, pa niso uspeli s predlogom, da sodišče ustavi ponovno zadržanje in namestitev Srba v center za tujce. Sodnik je vprašanje o tem, ali lahko v času do sodnega epiloga biva v alternativni namestitvi, prepustil dogovoru med stranema.