lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Po katastrofalni drugi vožnji Tine Maze je Fenningerjeva prevzela vodstvo v svetovnem pokalu

Deli na:
Po katastrofalni drugi vožnji Tine Maze je Fenningerjeva prevzela vodstvo v svetovnem pokalu

Foto: Reuters

Avstrijka Anna Fenninger je prepričljivo zmagala v veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Areju na Švedskem, Tina Maze pa je bila šele 20. (+2,55) in izgubila vodstvo v skupnem seštevku pokala; za Fenningerjevo pet tekem pred koncem sezone zaostaja za 45 točk.

Druga na tekmi je bila Italijanka Nadia Fanchini (+0,71), tretja pa Avstrijka Eva-Maria Brem (+1,07). Ana Drev je bila 11. (+1,60), Katarina Lavtar 22. (+2,57), Tina Robnik, četrta Slovenka, pa je odstopila na prvi progi.

Fenningerjeva je z veliko prednostjo vodila že po prvi vožnji, Tina Maze pa je na šestem mestu za največjo tekmico v skupnem seštevku pokala zaostajala 1,12 sekunde. Črnjanka si je to mesto na progi, ki jo je postavil njen nekdanji italijanski trener Livio Magoni, delila z Američanko Mikaelo Shiffrin.

V finalu je pred Mazejevo najprej nastopila Američanka Mikaela Shiffrin in prehitela dotlej vodilno Italijanko Federico Brignone, 14. po prvi vožnji. Ko je bilo pričakovati, da bo Mazejeva na progi, ki jo je postavil njen trener Valerio Ghirardi, napadla v boju za veliki kristali globus, pa je iz vmesnih časov do cilja nabirala zaostanek in nazadovala na rob dvajseterice. Za Fenningerjevo je s 27. časom finala zaostala za več kot dve sekundi in pol, za Drevovo, tokrat najboljšo Slovenko, pa skoraj za sekundo. Izjava vodje ekipe Tine Maze Andrea Massija po tekmi je bila tako ena najkrajših doslej: "Izjav za medije ne dajemo."

Ana Drev je bila po prvi vožnji 19. (+1,98), v finalu pa je s petim izidom napredovala na 11. mesto, kar je njen najboljši izid sezone, ki jo je pripeljal tudi v finale svetovnega pokala prihodnji teden v Meribelu. Po drugem mestu je napredovala tudi tretja slovenska finalistka Katarina Lavtar, iz 27. na 22. mesto, za Mazejevo pa je z 11. časom zaostala dve mesti in 32 stotink.

"Nisem videla, kako je nastopila Mazejeva, zame je bilo najbolj pomembno, da zmagam. Prevzela sem vodstvo v svetovnem pokalu, to je super, vendar sezona še ni končna. Že danes bi bilo lahko drugače, saj sem na prvi progi napravila veliko napako in se srečno rešila, čeprav sem mislila, da bom zaostala najmanj za sekundo," je pet tekem pred koncem sezone povedala Fenningerjeva, ki je v Areju slavila tretjič.

Petindvajsetletna branilka velikega kristalnega globusa s trinajsto zmago v pokalu, deseto slalomsko ni le prevzela vodstvo v skupnem seštevku, ampak ima sedaj v veleslalomskem seštevku 86 točk prednosti pred rojakinjo Bremovo. V soboto bo v Areju še salom.

Loading...