najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Plamen miru prihaja v Maribor

Deli na:
Plamen miru prihaja v Maribor

Plamen miru prihaja v Maribor - Foto: YouTube

Petdeset dni pred slovesnostim odprtjem 17. poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) v Mariboru so na oltarju Ara Pacis v Rimu sinoči prižgali plamen miru. Tekmovanje bo potekalo med 23. in 29. julijem z več kot 3600 športnicami in športniki, ki se bodo za odličja borili v 11 športnih panogah.

Predsednik Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) Spiros Capralos je v večnem mestu predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije Franju Bobincu in županu Maribora Aleksandru Saši Arsenoviču izročil tudi oljčno drevo kot simbol miru.

Ob tej slovesni priložnosti se je predsednik Capralos zahvalil organizacijskemu odboru in slovenskim predstavnikom za njihovo delo in za to, da bodo najboljšim mladim evropskim športnikom omogočili tekmovanje na mednarodnem športnem dogodku.

"Slovenija bo postala ena od petih držav, ki bodo gostile tako zimski kot poletni Ofem in moram se zahvaliti OKS, lokalnim oblastem v Mariboru in slovenski vladi za neprecenljivo podporo. Vaša predanost projektu bo mladim športnikom omogočila uresničitev sanj, ustvarjanje spominov za vse življenje in, kar je najpomembnejše, osebno rast na podlagi novih izkušenj. To je cilj teh dogodkov," je povedal predsednik EOC."Poleg tekmovanja imajo mladi, ki sodelujejo, priložnost spoznati olimpijske vrednote in različne kulture. In podobno kot januarja v Italiji, bodo imeli tudi v Mariboru naši mladi evropski olimpijski ambasadorji pomembno vlogo pri uresničevanju tega. Od prve izdaje leta 1991 je 44 športnikov, ki so kolajno osvojili Ofemu, do odličja prišlo tudi kasneje na poletnih ali zimskih olimpijskih igrah. Zelo verjetno je tako, da bo tudi med mladimi športniki v Mariboru to poletje kakšen bodoči dobitniki olimpijskih medalj," je dodal Capralos.

Bobinac je dejal, da je Slovenija izjemno ponosna in počaščena, da gosti poletno izvedbo Ofema. "Veselimo se, da bomo gostili ne le velik mednarodni športni festival, ampak tudi največji večpanožni športni dogodek, ki je bil kadarkoli organiziran v naši državi. Kot že večkrat rečeno, ima šport moč spreminjati svet, res pa je tudi, da se šport pogovarja z mlajšimi generacijami v jeziku, ki ga najbolje razume. In Ofem govori o mladih. Naše organizacijske ekipe iz občine Maribor in OKS bodo ob visoki podpori osebja EOC še naprej delovale kot močna, enotna ekipa, in zagotovo bodo poskrbele za odličen festival to poletje v Mariboru, v Sloveniji," je izpostavil Bobinac.