GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc o Robertu Kranjcu: Vedno, ko je bil kakšen neuspeh, je še bolj trdo zagrizel

Deli na:
Peter Prevc o Robertu Kranjcu: Vedno, ko je bil kakšen neuspeh, je še bolj trdo zagrizel

Peter Prevc - Foto: Bobo

Slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec je v sredo javno naznanil, da bo končal uspešno kariero. S trdim delom je bil zgled vsem slovenskim skakalcem, ki ga, kot pravijo, zelo spoštujejo.

Kranjec je v svetovnem pokalu nastopal 21 sezon in v tem času je 27-krat stal na odru za zmagovalce, največ uspehov pa je dosegel ravno na poletih in je tudi rekorder po poletih čez 200 m, do letošnje sezone mu čez to znamko uspelo skočiti 206-krat, zato se ga je tudi prijel vzdevek leteči Kranjec.

"Od začetka sem ga gledal z zelo veliko očmi, ga opazoval, kaj dela in ga verjetno tudi posnemal. Bil mi je vzor v tem, kakšen pristop ima do športa. Vedno, ko je bil kakšen neuspeh, je še bolj trdo zagrizel, čeprav se včasih zdi, da se še bolj ne da, je vedno našel pot, da je dodal še kakšno minuto treninga in se spomnil kakšne nove vaje. Po drugi strani pa je s tem načinom pokazal, kako se je treba obnašati do vrhunskega športa," je o Kranjcu povedal največji slovenski skakalni šampion, 26-letni Peter Prevc, ki ima en mali kristalni globus v poletih več kot zdaj 37-letni Kranjec. Kranjec ima dva, Prevc pa tri.


"Robija sem spoznal, a ne tako kot ostali fantje. Meni je zelo zabaven, simpatičen, rad sem v njegovi družbi. Zelo mi je všeč, da ima vedno kaj za povedati, kakšno dobro izkušnjo, prigodo, norčijo. Tudi če ga vprašaš karkoli glede skokov, ti zna veliko povedati in dati od sebe, veliko konkretnih stvari, da ti konkretne odgovore. Robija sem spremljal, odkar sem vedel za skoke. Rad sem ga gledal, vse njegove polete sem pregledal tudi preko youtuba in še zdaj, če ti da takšen človek, kot je on ali Romoeren (Bjoern Einar, op. STA) roko, je 'vav'," pa o Kranjcu pravi 19-letni Domen Prevc, ki mu prav tako poleti zelo "ležijo", a pravi, da bo moral še dorasti, da bo lahko postal njegov naslednik.

"Malo sem bil takrat v svetovnem pokalu, ko je on skakal. Gledal sem od doma, naredil je kar nekaj velikih rezultatov v svoji karieri, predvsem v poletih, bil je eden najboljših letalcev in vsako leto, ko pride Planica, je morda celo favorit za stopničke, če ne za zmago. Je res neverjeten v poletih," o letečem Kranjcu pravi 18-letni Timi Zajc, najboljši Slovenec to zimo, ki verjame, da je Kranjec vrhunsko pripravljen za Planico.

Kranjec bo zadnji polet v Planici opravil v soboto, ko ga bodo navijači lahko po skoku še zadnjič pozdravili ob izteku skakalnice.