palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Peter Prevc: Na odprtju OI nas ne bo zaradi urnika in mraza, imamo kar dva izgovora

Deli na:
Peter Prevc: Na odprtju OI nas ne bo zaradi urnika in mraza, imamo kar dva izgovora

Foto: Bobo

Slovenski smučarski skakalci so imeli v letošnji sezoni že prebliske, ki so javnosti vlivali upanje na novo olimpijsko kolajno. A po treningih in kvalifikacijah sodeč, je bolj ali manj jasno, da bo vsaj na srednji skakalnici želje težko uresničiti.

Če ne bo kakšne senzacije, jih bodo morali prestaviti na veliko skakalnico, že po prvih izjavah tekmovalcev je jasno, da o njej bolj razmišljajo kot o mali.

"Nastope na mali skakalnici moram čim boljše oddelati, nato pa na veliki začeti bolje kot na mali, na kateri mi je doslej uspel le en skok. Imam težave na mizi, ne najdem njenega roba, to je moja največja napaka," je takoj po kvalifikacijskem skoku izjavil Tilen Bartol, s tem pa potrdil, da mu misli uhajajo na veliko napravo, ki naj bi bolj ustrezala tudi njegovim reprezentančnim kolegom.


Jerneju Damjanu so včasih manjše naprave ustrezale, a s skakalnico v Pyeongchangu se še ni sprijaznil. "Na njej se še lovim, na njej ne uživam. Že tako se na malih skakalnicah ne da uživati, na tej napravi pa sploh ne. Ta naprava je čudna, občutki so čisto drugačni. Podobna je 120-metrski skakalnici v Lahtiju. Najprej stisne, nato je zelo dolga miza, na njej imaš občutek, da se že malo v klanec pelješ, nato z mize ne najdeš nobenega upora," ni navdušen nad srednjo skakalnico Damjan, ki pa vendarle še ni povsem obupal: "Če ne bom skakal le okoli 100 metrov in če najdem odgovor, kako dobiti, štiri, pet metrov več, je lahko rezultat dober."

Skakalnica ni všeč niti Petru Prevcu: "Zahtevna je, a zahtevna je za vse. Jaz se na njej borim, zavedam pa se, da gre v skokih hitro vse gor in na mojo žalost tudi dol. Delal bom vse, da dobim še kakšen meter, mogoče tudi poslal koga, da poškili med tistih sedem, osem tekmovalcev, ki izstopajo, in ki so skakali pet metrov več od nas preostalih. Mogoče sem lahko tudi višje, kot sem bil v kvalifikacijah," je dejal branilec srebra z male skakalnice v Sočiju 2014, ki je po kvalifikacijah izdal, kako bo reprezentanca preživela prost petek: "Najprej bomo dolgo spali, nato imamo trening v fitnesu, preverjanje dresov, obisk savne, nato pa pred televizor in ogled odprtja iger. Na odprtju ne bomo sodelovali zaradi urnika in mraza, imamo kar dva izgovora."

Glavni trener reprezentance Goran Janus je po kvalifikacijah izdelal realne cilje, to pa so štirje finali in ena uvrstitev med najboljših deset. "Kvalifikacije so eno, tekma pa drugo, tako da upanje ostaja. Moramo popraviti pomanjkljivosti, ne smemo tako napadati, saj srednja skakalnica, ki zahteva predvsem močne noge, to kaznuje. Na njej je napake tudi težje popravljati," je dejal Janus in za v soboto napovedal spremenljive vetrovne razmere, tako da bo za dober rezultat treba imeti tudi nekaj sreče.