Revija Reporter
Magazin

Peter Prevc: Ko ti ne gre, se ti vse to nabira v glavi

Marko Medvešek

2. sep. 2018 20:00

Deli na:

Peter Prevc

Bobo

Njegovo poletje so zaznamovali dve artroskopiji gležnja in rehabilitacija, stiskanje pesti za Primoža Rogliča na kolesarski Dirki po Franciji in, najpomembneje, rojstvo prvega otroka.

Pred meseci sta namreč Peter Prevc in njegovo dekle Mina Lavtižar dobila sina Ludvika. Malček še ni prevelik izziv za starša in v teh prvih mesecih sinovega življenja sta bila on in Ludvik predvsem veliko pri miru. Peter sicer ne ravno po svoji volji. Prva operacija v aprilu naj bi ga rešila večletnih težav z gležnjem, a je moral julija še enkrat pod nož. Pred sezono velikih sprememb, ko naj bi se pod novim trenerjem Gorazdom Bertoncljem skušal vrniti v svetovni vrh, vse poletje skoraj ni mogel trenirati.

Kakšno je trenutno stanje gležnja, ali boste pripravljeni na začetek zimske sezone?

Trenutno stanje je tako, da se počasi povečuje obremenitev, potek treningov pa je tak, da imam tri dni treninga in nato dan počitka. Tako sproti vidim, kako se gleženj obnaša. Trenutno je še zatečen in še ni dovolj gibljiv.

Zdravniki so vam menda naročili, da morate začeti normalno hoditi.

Prej sem šepal. Nisem hotel narobe stopiti in gležnja popolnoma obremeniti, ko pa ti dovolijo, začneš hoditi, kot si vajen.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Prevc razloži, zakaj je bila druga operacija v nekaj mesecih dobra rešitev; spregovori o svojem poletju, ko prvič ni mogel normalno trenirati; je kljub težavah z zdravjem in zamujenimi pripravami optimističen pred novo sezono; pove, zakaj vleko razmišlja o Kamilu Stochu, ki se je po teavah s poškodbami vrnil v svetovni vrh; spregovori o koncu lanske sezone in svoji kritiki Gorana Janusa-