Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Paparaci vse bolj agresivni pri zalezovanju princa Georgea

Deli na:
Paparaci vse bolj agresivni pri zalezovanju princa Georgea

Foto: Reuters

Nadležni paparaci vse bolj nadlegujejo britanskega princa Georgea in kot so včeraj opozorili v uradu njegovih staršev, princa Williama in njegove soproge Kate, so razmere vse bolj zaskrbljujoče. Fotografi se poslužujejo raznovrstnih tehnik, da bi prišli do fotografij, stopnjevanje te prakse pa bi lahko predstavljalo nevarnost za dvoletnega Georgea.

Vojvoda in vojvodinja cambriška skrbno čuvata zasebnost svojega sina, ki se je doslej v javnosti pojavil le petkrat, nazadnje ob krstu svoje mlajše sestrice Charlotte minuli mesec.

Večina medijev spoštuje željo družine, naj objavljajo le uradne fotografije malega princa, a številni, predvsem tuji mediji se tega ne držijo.

"Princ George je trenutno prva tarča paparacev," je v odprtem pismu zapisal predstavnik Kensingtonske palače Jason Knauf.

V enem izmed zadnjih s tem povezanih incidentov je policija minuli teden v bližini otroškega igrišča odkrila avtomobil, v katerem je za okni, zastrtimi z rjuhami, založen s hrano in pijačo "taboril" fotograf. Ves dan je bil s prstom na sprožilcu fotoaparata na preži za Georgom.

"V okolju z okrepljeno varnostjo so tovrstne taktike tveganje za vse vpletene," je glede incidenta v pismu zapisala Kensingtonska palača.

Med ostale podobne poskuse, da bi se fotografi dokopali do želenih fotografij, spada tudi fotografiranje v zasebnih parkih, sledenje princu in njegovi varuški in celo izkoriščanje drugih otrok, da bi princa privabili na primerno mesto za slikanje.

Fotografi se skrivajo tudi na poljih in v gozdovih v bližini podeželskega doma v Norfolku ter v peščenih sipinah na plaži, kjer se je George igral s svojo babico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zaradi vsega tega sta vojvoda in vojvodinja zaskrbljena glede svoje sposobnosti, da princu Georgu in princesi Charlotte zagotovita otroštvo brez nadlegovanja in nadzora," so še zapisali v pismu in pozvali medije, naj bojkotirajo tovrstne fotografije.