danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

franka Njena.si

Hrvaška pevka ne more več skrivati trebuščka

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pametna ura Pebble z novim rekordom na Kickstarterju

Deli na:
Pametna ura Pebble z novim rekordom na Kickstarterju

Foto: GetPebble

Ameriški Pebble, ki je pred tremi leti s prvo različico istoimenske pametne ure na Kickstarterju pobral rekorden znesek, z novo pametno uro Pebble Time postavlja še en rekord. V prvih 48 urah jim je uspelo zbrati 10 milijonov dolarjev, po devetih dneh zbiranja sredstev pa znesek presega 16 milijonov dolarjev.

S tem so prehiteli dosedanjega rekorderja, hladilno torbo The Coolest Cooler, ki je lani poleti zbrala dobrih 14 milijonov dolarjev (12 milijonov evrov). Pebble je leta 2012 s prvo različico pametne ure zbral več kot 10 milijonov dolarjev in postavil takratni rekord.

Novi Pebble Time se za razliko od dveh prejšnjih različic ponaša z barvnim zaslonom z nizko porabo energije, mikrofonom za govorne ukaze in prenovljenim dizajnom. Baterija naj bi po navedbah proizvajalca zadostovala za sedem dni delovanja.

Po poročanju tehnološkega portala The Verge so doslej prodali že milijon pametnih ur, zato so na Kickstarterju tokrat bolj iz marketinških razlogov, kar tudi sicer postaja vse pogostejše praksa. Tehnološki portali so izračunali tudi, da takšna prodaja stane manj kot prodaja prek Amazona ali velikih trgovskih verig.

Kampanja na Kickstarterju sicer sovpada z napovedanim prihodom Applove pametne ure Apple Watch, ki jo bo ameriški tehnološki velikan najverjetneje predstavil prihodnji ponedeljek.