bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Magazin

Palestinci bi Izrael vrgli iz Fife

Deli na:
Palestinci bi Izrael vrgli iz Fife

Foto: Bobo

Nogometna zveza Palestine (PFA) je Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) pozvala, naj Izrael izključi iz mednarodnih tekmovanj zaradi kršenja človekovih pravic in humanitarnega prava na območju Gaze ter kršenja pravil Fife, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

PFA je opozorila na diskriminacijo in rasizem v izraelskih ligah in da izraelska zveza (IFA) krši statute pri vključevanju nogometnih ekip, ki se nahajajo na ozemlju Palestine, v svojo ligo.

Pri tem so opozorili na četrti člen statuta, ki striktno prepoveduje kakršnokoli diskriminacijo proti drugi državi ali skupini ljudi in pravi, da se vsaka taka kršitev kaznuje s "suspenzom ali izključitvijo". K temu dodajajo tudi navijače. Izpostavili so jeruzalemski klub Beitar, kjer so žaljivke na račun arabskih nogometašev del vsakdana navijačev.

V PFA nadaljujejo, da klubom načrtno preprečujejo, da bi se jim pridružili arabski navijači, svoj rasistični odnos do Arabcev pa na družbenih omrežjih pogosto kažejo tudi člani klubskih uprav, člana Maccabija Nethanye pa obtožujejo, da je na Linkedinu javno podprl genocid v Gazi. Obenem, tako PFA, so številni izraelski nogometaši tudi pripadniki vojske, ki trenutno vrši grozodejstva v Gazi.

V PFA opozarjajo tudi, da je Izrael popolnoma uničil nogometno infrastrukturo v Gazi, nekateri stadioni pa so bili spremenjeni v taborišča, bolnišnice in celo množična grobišča. Že pred zadnjim konfliktom pa so bile težave z izdajo gradbenih dovoljenj za športne objekte v Palestini stalnica.