krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Organizatorji Gira razblinili dvome: kolesarji bodo grizli klanec na Svete Višarje

Deli na:
Organizatorji Gira razblinili dvome: kolesarji bodo grizli klanec na Svete Višarje

Romarski kraj Svete Višarje. - Foto: Arhiv Svet24

Direktor kolesarske dirke po Italiji Mauro Vegni je v pogovoru za Sportal potrdil, da predzadnja etapa, kronometer na Svete Višarje, ki so jo nekateri tuji mediji postavili pod vprašaj, zagotovo bo. "Nekdo je izumil težavo, ki pa je v resnici ni," je dejal Vegni.

Direktor je dejal, da je trasa dirke znana že od lanskega oktobra, takrat pripomb ni bilo, govorice oziroma kritike o neprimernosti etape, ki bo na sporedu 27. maja, pa so se pojavile šele zdaj.

Kolesarski portal Cyclingnews je v svojem sporočilu izpostavil ozek zadnji del trase, ki bo onemogočal spremljanje kolesarjev z avtomobili in tudi vrnitev v dolino. A prvo težavo bodo rešili tako, da bo kolesarje na delu proge spremljal motorist, ki bo vozil mehanika, ta pa bo imel na hrbtu rezervno kolo. V preteklosti se je to že dogajalo.

"Ko bodo kolesarji dosegli cilj na vrhu Višarij, bodo tam imeli prostor, kjer se bodo lahko preoblekli, nato pa se bodo v dolino spustili z gondolo. Sam ne vidim nobenih problemov, podobno smo etapo že pred leti izpeljali na Kronplatzu," pa je rešitev za drugi del težave opisal Vegni.

Slednji je tudi pohvalil organizacijo etap, ki so v preteklosti gostovale v Sloveniji, in zatrdil, da potekajo okvirni pogovori o vrnitvi dirke na sončno stran Alp, kdaj, za zdaj ni znano. Prav tako je izrazil željo, da na dirko privabijo Tadeja Pogačarja, upa, da bo slovenski as na Giru nastopil že naslednje leto.