900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Organizatorji Gira razblinili dvome: kolesarji bodo grizli klanec na Svete Višarje

Deli na:
Organizatorji Gira razblinili dvome: kolesarji bodo grizli klanec na Svete Višarje

Romarski kraj Svete Višarje. - Foto: Arhiv Svet24

Direktor kolesarske dirke po Italiji Mauro Vegni je v pogovoru za Sportal potrdil, da predzadnja etapa, kronometer na Svete Višarje, ki so jo nekateri tuji mediji postavili pod vprašaj, zagotovo bo. "Nekdo je izumil težavo, ki pa je v resnici ni," je dejal Vegni.

Direktor je dejal, da je trasa dirke znana že od lanskega oktobra, takrat pripomb ni bilo, govorice oziroma kritike o neprimernosti etape, ki bo na sporedu 27. maja, pa so se pojavile šele zdaj.

Kolesarski portal Cyclingnews je v svojem sporočilu izpostavil ozek zadnji del trase, ki bo onemogočal spremljanje kolesarjev z avtomobili in tudi vrnitev v dolino. A prvo težavo bodo rešili tako, da bo kolesarje na delu proge spremljal motorist, ki bo vozil mehanika, ta pa bo imel na hrbtu rezervno kolo. V preteklosti se je to že dogajalo.

"Ko bodo kolesarji dosegli cilj na vrhu Višarij, bodo tam imeli prostor, kjer se bodo lahko preoblekli, nato pa se bodo v dolino spustili z gondolo. Sam ne vidim nobenih problemov, podobno smo etapo že pred leti izpeljali na Kronplatzu," pa je rešitev za drugi del težave opisal Vegni.

Slednji je tudi pohvalil organizacijo etap, ki so v preteklosti gostovale v Sloveniji, in zatrdil, da potekajo okvirni pogovori o vrnitvi dirke na sončno stran Alp, kdaj, za zdaj ni znano. Prav tako je izrazil željo, da na dirko privabijo Tadeja Pogačarja, upa, da bo slovenski as na Giru nastopil že naslednje leto.