mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpija je celjskim nogometašem obljubila 6000 evrov, če premagajo Maribor

Deli na:
Olimpija je celjskim nogometašem obljubila 6000 evrov, če premagajo Maribor

Foto: Bobo

Nogometni klub Olimpija je pripravil sporno premijo v višini 6000 evrov za zmago Celja v Mariboru v 23. krogu 1. SNL, poroča današnji Dnevnik; tekma se je končala s celjsko zmago.

V časniku se sprašujejo, kdo iz Olimpije je ponudil "podkupnino" za zmago Celja v Mariboru, po informacijah časnika pa naj bi bila premija ponujena brez vedenja vodilnega financerja ljubljanskega kluba Milana Mandarića. Tekma v Ljudskem vrtu se je 27. februarja res končala s slavjem gostov.

Kot piše avtor Matej Grošelj, kočljivo nagrajevanje odpira pomembna vprašanja predvsem na področju moralno-etičnih vrednot v slovenskem nogometu. Ta je potrditev o ponujeni premiji dobil s strani predsednika celjskega kluba Stevana Đorđevića. "Vse je res. Dan pred tekmo v Mariboru sem izvedel, da je Olimpija vsakemu našemu igralcu in obema trenerjema ponudila po 300 evrov nagrade za zmago v Ljudskem vrtu. Bil sem jezen in šokiran. Takoj sem ukrepal in poklical našega nekdanjega trenerja Iztoka Kapušina, ki je zgodbo potrdil. Poklical sem tudi nekatere bivše igralce Celja, ki zdaj igrajo v Olimpiji. Tudi oni so bili seznanjeni z vsem. Olimpija je želela nagrajevati naše nogometaše brez vednosti klubskega vodstva. Dokler bom jaz predsednik Celja, se tovrstne zadeve ne bodo dogajale. Našim igralcem sem jasno povedal, da takšno nagrajevanje ne pride v poštev, saj nikakor ni v skladu s športnim duhom. Poteza Olimpije je bila najbolj vprašljiva z moralnega vidika," je za Dnevnik pojasnil Đorđević.

V časniku se zdaj sprašujejo, ali je Olimpija premije nudila tudi drugim klubom. Samo po sebi se na ta način poraja vprašanje o regularnosti tekmovanja. Tudi Đorđević meni, da bi Celjanom kdo lahko očital, da so namerno pustili točke Olimpiji, ko so 14 dni kasneje gostovali v Stožicah. Ta je že lani v pogovoru za Dnevnik ocenil, da je v nogometu več korupcije kot v zdravstvu, iz zgodbe pa izvzel Mandarića, saj pravi, da je bil ta zelo jezen, ko je izvedel za ponujeno premijo.

Dnevnik poroča, da imajo informacije o tem, da je bila s primerom seznanjena tudi Nogometna zveza Slovenije, kar pa na sedežu NZS zanikajo in dodajajo, da bi bil kakršen koli podoben poskus popolnoma nesprejemljiv za integriteto tekmovanja.