Thomas Matthew Crooks Svet24.si

Kdo je bil Thomas Matthew Crooks: Tiho je bil kot ...

kraja, tatvina, žepar Svet24.si

Oči na peclje, še posebno če je okoli vas več ...

1 Necenzurirano

Zakaj nas desnica straši, da je Ljubljana nevarna

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Magazin

Odbojkarji gredo v Pariz: izjemen uspeh slovenskega ekipnega športa

Deli na:
Odbojkarji gredo v Pariz: izjemen uspeh slovenskega ekipnega športa

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je po zmagi nad Argentino s 3:0 (23, 22, 27) na prvi tekmi turnirja lige narodov v Ljubljani zagotovila nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu.

* Dvorana Stožice, gledalcev 5130, sodnik Mokry (Slovaška) in sodnica Grass (Brazilija).
* Slovenija: T. Štern 21 (1 as), Pajenk 8 (1 blok, 1 as), Planinšič, Kozamernik 4 (1 as), Toman, Bračko, Štalekar, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 9 (1 blok), Čebulj 13, Mujanović, Kržič.
* Argentina: Sanchez Pages, Martinez Franchi, Gallego, Conte 10, Loser Bruno 11 (5 blokov), Danani, Lima 12 (1 blok), Palacios, De Cecco, Kukartsev, Vicentin 5 (1 as), Ramos, Palonsky 6, Zerba 5 (2 bloka).

Izbranci romunskega strokovnjaka na slovenski klopi Gheorgheja Cretuja še naprej kažejo sijajne predstave v ligi narodov. Pred prihodom v Ljubljano so na turnirjih v turški Antalyi in japonski Fukuoki dosegli sedem zmag in doživeli le en poraz ter nabrali ogromno število točk v boju za poletne olimpijske igre med 26. julijem in 11. avgustom v Parizu.

Slovenci so v ljubljanskih Stožicah po zmagi nad Argentinci tudi dokončno potrdili premierni nastop na bližnjih olimpijskih igrah v francoski prestolnici.

Slovenski odbojkarji so odločno začeli obračun proti Argentincem. Hitro so povedli s 6:3, po njihovem vodstvu z 10:6 pa je reagirala tudi južnoameriška klop in zahtevala polminutni odmor.

Argentinci so sredi uvodnega niza vzpostavili ravnotežje in izenačili na 15:15, po srditem boju za vsako žogo pa so prelomni trenutki niza minili v znamenju Slovencev.

Po asu Klemena Čebulja so povedli s 23:21, po vodstvu s 24:23 pa je Tonček Štern izkoristil prvo zaključno žogo za zmago s 25:23.


Drugi niz je bil preslikava prvega. Uvodoma so prevladovali Cretujevi izbranci, po vodstvu s 5:2 pa so jih tekmeci hitro ujeli in izenačili na 5:5. Slovenci so po delnem izidu 3:0 znova nekoliko lažje zadihali (8:5), nato pa se malce preveč sprostili in tekmecu prvič pogledali v hrbet (9:10).

Do konca niza se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v prelomnih trenutkih pa so Štern, Čebulj, Tine Urnaut in druščina znova zaigrali zbrano in preudarno ter niz končali z zmago 25:22.

Cretujevi izbranci tretjega niza niso najbolje začeli, po zaostanku 4:7 pa so strnili svoje vrste in po delnem izidu 4:0 povedli z 8:7.

Do konca niza je bilo vseskozi napeto: po zaostanku 20:21 je slovenska klop zahtevala polminutni odmor in povedla z 22:21, a nato popustila in Argentincem dovolila, da so jim ušli na dve točki (22:24).

A Slovenci niso vrgli puške v koruzo. Po "projektilu" Šterna in žogi izven igrišča Ezequiela Palaciosa je bilo znova izenačeno 24:24, v živčni končnici in po dolgih akcijah pa so domači odbojkarji le strli odpor tekmecev.

Odločilni točki je prispeval Štern, z 21 točkami tudi najbolj učinkovit igralec na igrišču.

Slovenija se bo v četrtek pomerila s Kubo, v soboto bo igrala proti Italiji, za konec pa še v nedeljo proti Srbiji.

Poleg slovenskih odbojkarjev so si nastop v Parizu v ekipnih športnih zagotovili tudi slovenski rokometaši in rokometašice, možnosti za to imajo tudi košarkarji na bližnjem kvalifikacijskem turnirju med 2. in 7. julijem v Pireju.