Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Obdukcija ni podala vzroka smrti Georgea Michaela

Deli na:
Obdukcija ni podala vzroka smrti Georgea Michaela

Foto: Getty Images

Obdukcija trupla na božič preminulega britanskega glasbenega zvezdnika Georgea Michaela ni prinesla razkritja vzroka njegove smrti

Zaradi tega bodo opravili dodatne teste, navedbe policije povzemajo tuje tiskovne agencije. Vzrok smrti tako ostaja nepojasnjen, a ne sumljiv.

V četrtek je bila v okviru preiskave smrti Georgea Michaela izvedena obdukcija. "Vzrok smrti ostaja še naprej neznan, zato bodo opravljeni nadaljnji testi," je sporočila policija ter obenem dodala, da bodo izsledki znani šele čez nekaj tednov. Smrt pop ikone tako ostaja nepojasnjena, a ne sumljiva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah njegovega publicista je 53-letni zvezdnik na božični dan "doma mirno zaspal".

George Michael je postal popularen v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewjem Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je Michael podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade britt in dva grammyja.

V svoji skoraj štiridesetletni karieri je sicer prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev.

V 90. letih ga je doletelo več udarcev. Močno ga je prizadela smrt njegove matere in njegovega partnerja, navaja dpa. Po zgodnji smrti partnerja je zapadel v depresijo, začele so se tudi težave z drogami.