Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Obdukcija ni podala vzroka smrti Georgea Michaela

Deli na:
Obdukcija ni podala vzroka smrti Georgea Michaela

Foto: Getty Images

Obdukcija trupla na božič preminulega britanskega glasbenega zvezdnika Georgea Michaela ni prinesla razkritja vzroka njegove smrti

Zaradi tega bodo opravili dodatne teste, navedbe policije povzemajo tuje tiskovne agencije. Vzrok smrti tako ostaja nepojasnjen, a ne sumljiv.

V četrtek je bila v okviru preiskave smrti Georgea Michaela izvedena obdukcija. "Vzrok smrti ostaja še naprej neznan, zato bodo opravljeni nadaljnji testi," je sporočila policija ter obenem dodala, da bodo izsledki znani šele čez nekaj tednov. Smrt pop ikone tako ostaja nepojasnjena, a ne sumljiva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah njegovega publicista je 53-letni zvezdnik na božični dan "doma mirno zaspal".

George Michael je postal popularen v 80. letih v duetu Wham!, ki sta ga osnovala s sošolcem Andrewjem Ridgeleyjem. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postal Last Christmas.

Kasneje se je Michael podal še v solo vode in leta 1987 z albumom Faith znova dosegel velik uspeh. Album se je prodajal v večmilijonski nakladi, močno uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade britt in dva grammyja.

V svoji skoraj štiridesetletni karieri je sicer prodal več kot sto milijonov plošč in je bil eden najbolje prodajanih glasbenih avtorjev.

V 90. letih ga je doletelo več udarcev. Močno ga je prizadela smrt njegove matere in njegovega partnerja, navaja dpa. Po zgodnji smrti partnerja je zapadel v depresijo, začele so se tudi težave z drogami.