Revija Reporter
Magazin

Ob desetletnici uspešnega delovanja z gospodarstveniki o pomenu komuniciranja

Reporter

10. okt. 2018 10:52 Osveženo: 10:57 / 10. 10. 2018

Deli na:

Rezanje torte ob jubileju. Andreja z gosti.

Tina Ramujkić

Strokovnjakinja za odnose za javnostmi Andreja Jernejčič je praznovala desetletnico delovanja svojega podjetja Lin&Nil, obletnico pa je obeležila tudi z izidom dveh knjig o piaru.

»Govoriti moraš o tistem, kar verjameš.«, »Če bi se Slovenija boljše predstavljala zunaj, bi bila še bolj uspešna.«, »Glavno, kar človeka dela posebnega, je sposobnost sodelovanja. Za dobro sodelovanje potrebujemo dobro komunikacijo.«, »Komunikacija je nekaj najpomembnejšega in če si komunikativen imaš veliko večjo možnost, da uspeš. Pol komuniciranja je poslušanje in tega se najmanj zavedamo.«, »Komunikacija je dvosmerna cesta. Je osebna, čeprav živimo v času elektronskih medijev.«, »Andreja me je naučila, da je treba biti edinstven, verjeti v svojo zgodbo, živeti svoje vrednote in hoditi po svoji poti kljub oviram.«, »Uspešni in srečni ljudje so boljši komunikatorji. Komunikacija pomeni, da znamo misli pretvoriti v zamisli, te v načrte in cilje, akcije ter navade. Ljudje, ki imajo navade, imajo tudi značaj. Andreja ima značaj.« Te glavne poudarke so v svojih 100-sekundnih govorih izpostavili gospodarstveniki in politiki, ki so v desetih letih delovanja njenega podjetja Lin&Nil imeli priložnost sodelovati z Andrejo Jernejčič.

Ob tem jubileju je izdala novo knjigo, priročnik 10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop, prav tako pa tudi zvočno knjigo uspešnice Biblija uspešnega piara pod okriljem Audibooka. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predsednik uprave družbe Gorenje Franjo Bobinac, direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled dr. Danica Purg, direktorica podjetja Plastika Skaza Tanja Skaza, direktor Klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić, direktor podjetja Riko Janez Škrabec so na Andrejino povabilo v 10 x 10 sekundah predstavili svoj pogled na uspešno komuniciranje in piar.

Ob dogodku, posvečenemu novima knjižnima izdajama, piaru in uspešnemu komuniciranju, je Andreja Jernejčič pred dvesto petdesetglavo množico, ki je z obiskom počastila jubilej, dejala: »Za vsako uspešno žensko ne stoji le ona sama, ampak predvsem ljudje okoli nje, njeni klienti, s katerimi raste, ki ji zaupajo in jo podpirajo, predvsem pa ji vselej dajejo take izzive, da nadgrajuje izkušnje in napreduje.« 10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop je njena četrta knjiga. Andreja pravi, da je knjiga kot otrok in že filozof Ralph Waldo Emerson je rekel, pazi, česa si želiš, saj se ti lahko uresniči – Andreja temu dodaja, da se ne uresniči nujno v obliki, ki si si jo zamislil.

Dogodek so podprli številni gospodarstveniki, med njimi predsednik Združenja Manager Aleksander Zalaznik, generalni direktor MIK Celje Franci Pliberšek, predsednica uprave Zavarovalnice Generali Vanja Hrovat, direktorica EOS  KSI Natalija Zupan, direktorica podjetja Piskar Romana Piskar, direktor Medicinskega centra Barsos Simon Vrhunec in direktor Cityparka Toni Pugelj, glasbeno pa so dogajanje popestrili Nuša Derenda, Oto Pestner, Lado Leskovar, Ditka, Omar Naber in Rebeka Dremelj. Dogodek je duhovito in izvirno povezoval Rok Terkaj – Trkaj.

V priročniku 10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop so o delu z Andrejo zapisali minister za obrambo RS Karl Erjavec, poslovna ženska iz Arabskih emiratov Thoraya Al Awadhi, direktor podjetja Riko Janez Škrabec, pevka Nuša Derenda, igralka Zvezdana Mlakar, direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza, direktor Rimskih term Valery Arakelov, CEO Bisnode Maria Anselmi, direktor Cityparka Toni Pugelj, modna oblikovalka Zlata Zavašnik, direktor P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga in modna oblikovalka Urša Drofenik.

Zvočna knjiga Biblija uspešnega piara je prva s toliko bralci, svoje glasove so poleg avtorice Andreje Jernejčič posodili znani glasovi: Saša Pavček, Milena Zupančič, Zvezdana Mlakar, Ivan Lotrič, Lado Leskovar, Boštjan Romih, Marjan Bunič, Omar Naber, Nataša Pirc Musar, Jure Sešek, Luka Markus Štajer, Nina Rakovec in Matjaž Kumelj. Posnel jo je Audibook. Njihova mobilna aplikacija je prva tovrstna aplikacija na slovenskem jezikovnem trgu in omogoča  uporabnikom poslušanje zvočnih knjig v slovenskem jeziku – kjerkoli in kadarkoli. Zvočno knjigo se lahko naroči pri njih ali na spletni strani www.andreja-jernejcic.si.