Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novoletna turneja v Nemčiji brez gledalcev

Deli na:
Novoletna turneja v Nemčiji brez gledalcev

Skakalnice v Oberstdorfu - Foto: Profimedia

Tako kot na lanski novoletni turneji štirih skakalnic tudi letos na 70. izvedbi v Oberstdorfu ne bo gledalcev. Kot so danes sporočili organizatorji uvodne postojanke novoletne turneje, morajo profesionalne športne prireditve ob zaostrenih protikoronskih ukrepih na Bavarskem potekati za zaprtimi vrati. Enako v Garmisch-Partenkirchnu.

Na prvih dveh prizoriščih turneje - tekma v Oberstdorfu pod Senčno goro je na sporedu 29. decembra, v Ga-Paju pa na prvi dan novega leta - se bodo skakalci za zlatega orla spet borili brez prisotnosti gledalcev, tribune bodo okrasili zgolj s kartonastimi navijači.

Organizacijska odbora v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu zdaj vračata že prodane vstopnice in bosta vsem kupcem povrnila celotno kupnino.

"Žal nam nova uredba bavarske deželne vlade ne pušča manevrskega prostora. To je škoda, saj smo posebej za turnejo razvili odličen koncept zaščite," je dejal generalni sekretar tekme v Oberstdorfu, Florian Stern.


Dodal je, da bo brez gledalcev potekala tudi tekaška novoletna turneja Tour de Ski, ki bo letos vključevala švicarski Lenzerheide, Oberstdorf ter italijanski Val di Fiemme.

Če bi se omejitve na Bavarskem v naslednjih treh tednih spet sprostile, so organizatorji že napovedali, da bodo zelo hitro odreagirali. "Tega sicer ne pričakujemo. Smo pa seveda zelo prilagodljivi in bi lahko vstopnice začeli ponovno prodajati v nekaj urah. Če bo treba, tudi malo pred božičem," pa je zatrdil Michael Maurer, predsednik smučarskega kluba Partenkirchen in vodja druge tekme turneje.

Odločitve za Avstrijo za zdaj še ni, pa piše avstrijska tiskovna agencija Apa.

Ali se bodo morali ljubitelji smučarskih skokov izogniti tudi avstrijskima tekmama v Innsbrucku (4. januarja 2022) in Bischofshofnu (6.), za zdaj še ni znano. Vlada bo o tem odločala v naslednji uredbi. V Innsbrucku se vstopnice še vedno prodajajo, kategorija A je že razprodana, prav tako v Bischofshofnu.