Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Magazin

Novaković obljublja: Naredili bomo vse za Kamplovo vrnitev v reprezentanco

Deli na:
Novaković obljublja: Naredili bomo vse za Kamplovo vrnitev v reprezentanco

Foto: Profimedia - Kevin Kampl

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Milivoje Novaković, ki je zdaj sodelavec selektorja Matjaža Keka v članski izbrani vrsti, je v pogovoru za Sportal poudaril, da bodo naredili vse, da v reprezentanco vrnejo vezista Leipziga Kevina Kampla, ki se je jeseni odločil za konec reprezentančne poti, in sicer zaradi osebnih razlogov.

"Kevin Kampl še zdaleč ni končana zgodba. Naredili bomo vse, da ga vrnemo in bo spet igral za Slovenijo," je dejal Novaković.

Osemindvajsetletni Kampl je po odhodu Tomaža Kavčiča s selektorske klopi pred novembrskima tekmama lige narodov proti Bolgariji in Norveški, ko je bil vršilec dolžnosti selektorja Igor Benedejčič, sporočil, da za reprezentanco ne bo več igral.

To se ni spremenilo niti po vrnitvi Keka na klop Slovenije, kot pravi Novaković, pa bodo do naslednjih tekem, junijskih gostovanj v Avstriji in Latviji, poskušali prekiniti Kamplovo upokojitev.

"O tem sva se s selektorjem že pogovarjala, a naj ostane med nama, kaj točno sva govorila. Imamo željo, da se vrne. V preteklosti se nam je že prevečkrat dogajalo, da smo se prehitro odrekali nogometašem. Prepričan sem, da ni rekel zadnje. Potrebujemo ga. Pozabimo na to, kaj je bilo. Vse bomo naredili, da ga vrnemo. Zavihali bomo rokave, odšli v Nemčijo in ga skušali prepričati," je za Sportal povedal Novaković.Želja po Kamplovi vrnitvi je razumljiva, saj je imela slovenska igra na tekmah proti Izraelu in Severni Makedoniji pomanjkljivosti tudi v zvezni vrsti. "Če bo treba, bom premaknil goro, da ga pripeljem nazaj. Krvavo ga potrebujemo. Z Janom Oblakom, Josipom Iličićem in Kevinom Kamplom bo to povsem druga zgodba. Razumem ga, da je imel težave. Dogajalo se mu je marsikaj v osebnem življenju, potem še slabi rezultati in slabo vzdušje okoli reprezentance, a zdaj je pred nami povsem druga zgodba," je dejal Novaković.

"Seveda se je treba pogovoriti tudi z nekaterimi igralci, a mislim, da s tem ne bo težav. Če pokaže željo, če bo kazal pravi odnos, o čemer ne dvomim, tako kot seveda ne dvomim o njegovi kakovosti, potem se bo vrnil, a počakajmo," je še povedal z 32 goli drugi najboljši strelec v zgodovini reprezentance.

Kampl je za Slovenijo nazadnje igral septembra lani. Debitiral je oktobra 2012 pod vodstvom takratnega selektorja Slaviše Stojanovića, doslej pa je odigral 28 tekem in dosegel dva zadetka.

S Kekom pa je Kampl sodeloval že pred leti, ko je bil zdajšnji selektor članske reprezentance na klopi izbrane vrste do 15. in 16. leta starosti. Takrat zaradi določenih nesporazumov njuno sodelovanje ni bilo najboljše in ga je bilo hitro konec.

Loading...