mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nova generacija montažnih skladiščnih objektov

Deli na:
Nova generacija montažnih skladiščnih objektov

Skladiščni šotori so nova generacija montažnih skladiščnih objektov. V primerjavi s klasično gradnjo zagotavljajo kratek dobavni rok in hitro montažo.

Slovensko družinsko podjetje Ogis, že več kot 30 let razvija in proizvaja montažne skladiščne rešitve iz sodobnih materialov, kot sta aluminij in arhitekturno PVC platno. Naročnikom oz. kupcem omogočajo, da v zelo kratkem času pokrijejo velike površine in s tem rešijo skladiščno stisko.

Skladiščni šotor je novodobna univerzalna pokrivna rešitev za potrebe vseh panog in podjetij, ki potrebujejo skladiščne kapacitete, logistična podjetja, jahalnice, regalna skladišča, skladiščenje polizdelkov, skladiščenje embalaže, skladiščenje lesa in drugo.

Skladiščni šotori so v zadnjem obdobju izjemno iskana pokrivna rešitev. Prav to dokazuje več kot 1500 postavljenih skladiščnih objektov doma in v tujini. Montažna skladišča odlikuje hitra dobava in montaža. Izkušena ekipa monterjev lahko postavi skladišče velikosti 1600 m2 v le nekaj dneh.

V kolikor se v podjetjih pojavi potreba po reorganizaciji prostora ali pride do povečanja obsega poslovanja,  lahko skladiščni šotor skrajšamo, podaljšamo ali enostavno prestavimo na drugo lokacijo, brez večjih vplivov na okolje. Ravno to omogoča modularnost Ogisove aluminijaste konstrukcije.

Besedi modularno in aluminij velikokrat pri ljudeh vzbudita pomisleke. Besedo montažno povezujejo z neobstojnostjo, kar ne drži. Vse Ogisove komponente dosegajo najvišje evropske standarde in imajo vse potrebne certifikate, ki dokazujejo kakovost proizvoda. Vsak proizvod je načrtovan in izdelan trajnostno, pri katerem se pričakuje življenjska doba najmanj 50 let.

V primerjavi z drugimi materiali, je aluminij ena od lažjih kovin, vendar izjemno trdnih.  Aluminijeva zlitina, ki je osnovni material v  Ogisovih glavnih nosilnih elementih, se uporablja tudi v vesoljski in letalski  industriji. Gre za eno najmočnejših zlitin, ekstrudiranih v nosilne konstrukcijske elemente, ki so razviti tako, da zagotavljajo največjo togost. Predstavljajo ključni in nenadomestljiv element skladiščnih šotorov. Vsak aluminijast profil je tudi toplotno obdelan in umetno staran, v namen dodatnega izboljšanja lastnosti materiala.

Ogisovi tehnologi so razvili konstrukcijo, ki je univerzalna, saj je na stranice skladiščnega šotora mogoče aplicirati različne materiale. Kadar gre za skladiščni šotor je kritina vedno težko gorljiva in visoko kakovostna PVC ponjava.

Stranice skladišča, ko govorimo o skladiščnem šotoru, so lahko iz PVC ponjave,  trapezne pločevine ali izolativnih panelov, odvisno od želja in potreb stranke. Skladišče, ki je v celoti oblečeno v PVC ponjavo, predstavlja najnižjo začetno investicijo in v primeru morebitnih mehanskih poškodb omogoča izjemno hitro popravilo in zamenjavo poškodovanih komponent z zelo majhnimi stroški popravila.

Za zagotavljanje nepropustnosti se pri obdelavi PVC ponjav uporabljajo visoko frekvenčni stroji, ki spojijo material bolje kot katera koli druga tehnologija. PVC ponjave, ki jih uporabljajo v podjetju Ogis imajo certifikat kakovosti s strani dobavitelja, ter certifikat B1, ki dokazuje, da je PVC ponjava težko gorljiva.

Za doseganje višje tehnične varnosti skladišča se na stranice aplicira trapezna pločevina. V kolikor se skladiščijo proizvodi, ki so občutljivi na večja temperaturna nihanja, se uporabijo izolativni paneli.

Lastna proizvodnja podjetju omogoča popoln nadzor nad kakovostjo in nenehen razvoj novih komponent ter sodobnih pokrivnih rešitev. Hkrati to omogoča, da se v primeru mehanskih poškodb zadeve hitro in učinkovito sanirajo, saj so rezervni deli vedno na zalogi.  Zaradi konstantnih inovacij lahko podjetje Ogis vsak dan bolj kvalitetno in učinkovito rešuje težave s katerimi se srečujejo stranke.

Foto: Ogis - Nino Kuzma, izvršni direktor podjetja Ogis

Izjava izvršnega direktorja:

»V podjetju Ogis povsem samostojno razvijamo in proizvajamo izdelke s katerimi spreminjamo industrijo skladiščenja. Kar so naši dedki zidali leta, mi sedaj postavimo v nekaj dneh. Kljub temu, naši izdelki ostajajo v uporabi  več generacij. Sam trdim, da je skladiščni šotor optimalna rešitev za hitro povečanje skladiščnih kapacitet.«

Nino Kuzma, izvršni direktor podjetja Ogis.