hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Magazin

Nov svetovni rekord? Južnoafričanka naj bi rodila deseterčke

Deli na:
Nov svetovni rekord? Južnoafričanka naj bi rodila deseterčke

Fotografija je simbolična. - Foto: Pexels

Južnoafričanka Gosiame Thamara Sithole je v ponedeljek zvečer v bolnišnici v Pretorii rodila deseterčke, kar bi bil po navedbah britanskega BBC lahko nov svetovni rekord. Soprog 37-letnice je povedal, da ju je število otrok presenetilo, saj so jih na ultrazvoku videli samo osem.

Teboho Tsotetsi je za časnik Pretoria News povedal, da je njegova soproga rodila sedem fantkov in tri deklice ter da je presrečen. Pred tem je že rodila dvojčka, ki sta zdaj stara šest let.

Deset otrok je rodila s carskim rezom v 29. tednu nosečnosti in se dobro počuti. Rojstvo deseterčkov so BBC potrdile tudi oblasti Južne Afrike, Guinnessova knjiga rekordov pa primer že preučuje.

Nadya Suleman, ki je leta 2009 v ZDA rodila osmerčke, je trenutno v Guinnessovi knjigi rekordov navedena kot tista, ki je rodila največ otrok naenkrat, ki so preživeli. Spočeti so bili z umetno oploditvijo. Minuli mesec je 25-letna Malijka Halima Cisse v kliniki v Maroku rodila deveterčke, ki so po poročanju medijev dobrega zdravja. Pred tem so potrdili samo dva primera rojstva deveterčkov, ki pa so preživeli le nekaj dni.

Rojstva več kot treh otrok naenkrat so redka in so običajno posledica zdravljenja neplodnosti, a par iz Južne Afrike trdi, da so bili spočeti po naravni poti.

Loading...