palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nov rekord Jana Oblaka: 200 tekem v La Ligi in kar 112 brez prejetega gola

Deli na:
Nov rekord Jana Oblaka: 200 tekem v La Ligi in kar 112 brez prejetega gola

Foto: Profimedia

Slovenski reprezentant Jan Oblak je v 11. krogu španskega nogometnega prvenstva z Atletico Madridom gostoval na Mestalli pri Valencii. Atleti so tudi po zaslugi nekaj dobrih posredovanj vratarja Oblaka ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Real Madrid je na zadnji tekmi dneva z 1:2 doma izgubil proti Alavesu, ki se je s 15. mesta povzpel na 9.

Oblak pa je v la ligi dosegel nov mejnik. Škofjeločan je nastopil na jubilejni 200. tekmi, na kar 112. pa mu ni bilo treba v mrežo po žogo. Tudi tokrat ne, res pa je, da niti ni imel veliko dela.

Atletico se je z včerajšnjo zmago, šesto zaporedno v španskem prvenstvu; edini zadetek na tekmi je padel v 79. minuti, ko je branilec Valencie Antonio Latorre Grueso dosegel avtogol, po točkah na lestvici izenačil z vodilnim Real Sociedadom (oba po 23 točk), a ima tekmo manj.

Varovanci Diega Simeoneja, ki so igrali brez urugvajskega napadalca Luisa Suareza, ki je bil ta mesec pozitiven na novi koronavirus, so na zadnjih devetih tekmah prejeli le dva zadetka.

Atletico v torek čaka derbi lige prvakov proti Bayernu iz Münchna, na katerem si bo skušal tekmo pred koncem zagotoviti napredovanje.


Večerna tekma se je končala s presenetljivim domačim porazom kraljevega kluba, ki je z 1:2 izgubil proti 15. z lestvice Alavesu; ta je po zmagi napredoval na deveto mesto. Za Real Madrid je bil to tretji poraz na desetih tekmah la lige to sezono.

Lucas Perez je za goste z bele točke zadel že v 5. minuti tekme na stadionu Alfredo di Stefano, Joselu pa je povišal na 2:0 v začetku drugega polčasa po grobi napaki domačega vratarja Thibauta Courtoisa.

Casemiro je dal Realu nekaj upanja v 87. minuti, vendar je Alavesu uspelo zadržati zmago. Zadnji poskus Isca v 96. minuti je končal v vratnici.

Na prvi tekmi primera division včerajšnjega dneva sta se Elche in Cadiz razšla z remijem 1:1, tekma Huesca - Sevilla pa se je končala s seviljsko zmago z 1:0.

Enajsti krog španske lige se bo nadaljeval v nedeljo, prvi dvoboj dneva pa bo ob 14. uri odprla Barcelona, ki doma gosti Osasuno.