pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Noseči" japonski politiki opominjajo moške: Pomagajte ženskam v gospodinjstvu

Deli na:
"Noseči" japonski politiki opominjajo moške: Pomagajte ženskam v gospodinjstvu

Foto: YouTube

Trojica japonskih guvernerjev je sprožila zanimivo kampanjo, s katero želi Japonce, ki niso preveč aktivni gospodinjci, spodbuditi k temu, da bi doma bolj poprijeli za delo. V ta namen si je politični trio nadel t. i. nosečniške pasove, ki simulirajo nosečniški trebuh, in v oglasni kampanji z njimi opravlja različna gospodinjska opravila.

V deželi vzhajajočega sonca še vedno večino hišnih opravil opravijo ženske, trije guvernerji pa so se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odločili, da je temu treba narediti konec.

Posneli so triminutni videospot, v katerem jih je videti opremljene s sedem kilogramov težkimi nosečniškimi pasovi, s katerimi se vzpenjajo po stopnicah, nosijo polne vrečke iz trgovine ali čakajo, da jim bo nekdo na avtobusu odstopil sedež. Enega izmed politikov je v oglasu videti, kako si s težavo obuva nogavice, drugega pa, kako obeša perilo in si nato s čela briše pot.

"Sedaj vidim, kako težko je nositi otroka in opravljati gospodinjska opravila," v spotu pravi 52-letni guvernerje prefekture Miyazaki Shunji Kono. "Mislim, da moram biti precej prijaznejši," dodaja guverner, ki je poročen in oče treh otrok.

Ko gre za gospodinjska opravila, Japonci niso preveč v pomoč soprogam. Glede na študijo Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj iz leta 2014 opravijo le uro neplačanega dela dnevno, medtem ko jih njihove soproge opravijo pet.