Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nore številke Dončića v zmagi nad Portlandom

Deli na:
Nore številke Dončića v zmagi nad Portlandom

Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa so ponoči v severnoameriški ligi NBA premagali Portland Trail Blazers s 117:112. Vnovič pa je blestel Luka Dončič in dosegel 49. trojni dvojček v karieri ter desetič letos presegel mejo 30 košev na tekmi. Zbral je 42 točk, 13 skokov in 10 podaj.

Ob šesti zmagi na sedmi domači tekmi v sezoni je 20 točk k uspehu prispeval Spencer Dinwiddie, 19 pa Christian Wood. Prav Dinwiddie je bil ključni igralec tekme in na tesnem dvoboju v zadnjih dveh minutah in pol trikrat zadel za tri točke.

Pri Portlandu so bili najbolj učinkoviti Jerami Grant s 37 koši, Damian Lillard z 29 točkami in 12 asistencami ter Afernee Simons s 24 točkami.

Ponoči sta blestela tudi Jayson Tatum in Joel Embiid. Tatum je dosegel 43 točk za šesto zaporedno zmago Bostona. Lanski finalisti lige so s 117:108 ugnali Detroit.

Embiid pa se je s Philadelphia 76ers veselil zmage nad Atlanta Hawks 121:109, sam pa je na tej tekmi dosegel kar 42 točk.

Washington Wizards pa so s 121:112 premagali Utah. Izstopal je nekdanji Dončićev soigralec pri Dallasu Kristaps Porzingis z 31 točkami in 10 skoki. Kljub porazu Utah še vedno vodi na zahodu.