nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nogometašem Real Madrida kar 1,5 milijona evrov po glavi

Deli na:
Nogometašem Real Madrida kar 1,5 milijona evrov po glavi

Foto: Reuters

Vodstvo kraljevega kluba iz Madrida bo v skladu z dostopnimi podatki vsakega od nogometašev za morebitno zmago v ligi prvakov nagradilo s kar 1,5 milijona evrov dodatne nagrade.

Če bo Real evropski klubski prvak v nogometu, bo to največja nagrada v zgodovini belega baleta.

Tudi nogometašem torinskega Juventusa se obeta bonus, a za kar štirikrat manjši. V primeru zmage, torej osvojenega naslova, bodo vodilni stare dame vsakemu članu kolektiva izplačali nagrado v višini 350.000 evrov.

Če je možno sklepati le po denarni nagradi, potem naslov v ligi prvakov bolj kot v Torinu cenijo v Madridu. V madridskem klubu pred finalom lige prvakov vedno počakajo, da nagrado najprej sporoči finalni tekmec, potem pa tudi sami obelodanijo svoj znesek, ki pa je vedno precej višji. Vse z namenom, da tudi na tem področju potrdijo veličino kluba, svoje nogometaše pa dodatno spodbudijo za finalno zmago, so ob tem zapisali pri slovenskem časniku Delu.

Drevi ob 20.45 bo v Cardiffu na sporedu vrhunec evropske klubske sezone. V finalu lige prvakov se bosta merila branilec naslova Real iz Madrida in Juventus iz Torina. Na stavnicah je rahel favorit madridski klub, ki bi z zmago postal prvi z ubranitvijo naslova v zdajšnji obliki lige prvakov, uvedeni v sezoni 1992/93.

Rekorder po številu naslovov Real meri na 12. tovrstno lovoriko, Juventus pa na tretjo, doslej je bil najboljši v letih 1985 in 1996, a je ob tem izgubil kar šestkrat v finalih, nazadnje leta 2015 proti Barceloni.