nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

maja-šuput Odkrito.si

Maja Šuput - To se mi v 20 letih še ni pripetilo!

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nocoj evrovizijski finale brez Slovenije

Deli na:
Nocoj evrovizijski finale brez Slovenije

Finalni večer je pred vrati. - Foto: Eurovision

V Torinu bo drevi sklepni večer 66. tekmovanja za pesem Evrovizije, na katerem bo znano, katera pesem je najbolj navdušila evropsko občinstvo in žirije. Poleg 20 pesmi iz dveh predizborov bo mogoče prisluhniti še petim skladbam velikih pet - Francije, Španije, Nemčije, Velike Britanije in Italije, ki je letos gostiteljica izbora.

Finalni večer izbora za pesem Evrovizije 2022 bo odprla predstavnica Češke, zasedba We Are Domi, s pesmijo Lights Off, sklenil pa predstavnik Estonije Stefan s pesmijo Hope. Oba sta se v finale Evrovizije uvrstila na četrtkovem predizboru.

Iz prvega predizbora, ki je potekal v torek, so se v veliki finale Pesmi Evrovizije 2022 uvrstili Marius Bear (Boys Do Cry) iz Švice, Rosa Linn (Snap) iz Armenije, Systur (Medž Haekkandi Sol) iz Islandije, Monika Liu (Sentimentai) iz Litve, MARO (Saudade, Saudade) iz Portugalske, norveški predstavniki Subwoolfer (Give That Wolf A Banana), Grkinja Amanda Georgiadi Tenfjord (Die Together), Kaluš Orkestra (Stefanija) iz Ukrajine, moldavski predstavniki Zdob si Zdub & Fratii Advahov (Trenuletul) in S10 (De Diepte) iz Nizozemske.

Iz drugega predizbora pa so se poleg predstavnikov Češke in Estonije v veliki finale uvrstili še predstavnik Belgije Jeremie Makiese (Miss You), Azerbajdžana Nadir Rustamli (Fade To Black)in Poljske Ochman (River). Finski je uvrstitev v finale prinesla zasedba The Rasmus (Jezebel), Avstraliji Sheldon Riley (Not The Same), Švedski Cornelia Jakobs (Hold Me Closer), Romuniji pevec WRS (Llamame) in Srbiji Konstrakta (In Corpore Sano). Slednja je tudi edina iz držav bivše Jugoslavije, ki se je letos uvrstila v finale tega priljubljenega glasbenega tekmovanja.Predstavniki Francije Alvan & Ahez bodo zapeli pesem Fulenn, španska predstavnica Chanel pesem SloMo, nemški predstavnik Malik Harris pesem Rockstars, Sam Ryder bo Veliko Britanijo zastopal s pesmijo Space Man, Italijo pa letos zastopata Mahmood & BLANCO z Brividi.

Večer bo minil brez slovenskih predstavnikov celjske skupine LPS, ki se jim s skladbo Disko ni uspelo uvrstiti v finale.

Za največjega favorita za zmago glede na stavnice sicer letos velja zasedba Kaluš Orkestra iz Ukrajine.