386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

Zadnje prerokovanje napoveduje Petrusa Romanusa, ki bo vladal med končnim uničenjem Rima Odkrito.si

Papež Frančišek je predzadnji papež – sledi ...

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nocoj dobrodelni spektakel v Stožicah: legende svetovnega nogometa bodo brcale za žrtve poplav

Deli na:
Nocoj dobrodelni spektakel v Stožicah: legende svetovnega nogometa bodo brcale za žrtve poplav

Fotografija je simbolična. - Foto: Luka Vovk /M24

Stadion Stožice bo drevi ob 20. uri gostil dobrodelno nogometno tekmo za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah v Sloveniji. Dogodek je plod pobude predsednika Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandra Čeferina, ki je že na davno razprodan obračun privabil številna slovita imena iz sveta nogometa.

Tekmo bodo obiskali tudi številni nogometni delavci, funkcionarji, predsedniki tujih klubov in nogometnih zvez ter poslovneži, ki bodo vsak po svojih močeh prispevali sredstva za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji, so pojasnili organizatorji.

Vrata razprodanega stadiona, na katerem pričakujejo več kot 16 tisoč gledalcev, bodo odprli ob 18.30, uradni program se bo začel ob 20. uri, tekma nogometnih zvezdnikov z dvema polčasoma po 30 minut pa ob 20.30. Kapetan modrega moštva bo legendarni Italijan Paolo Maldini, rdečega pa Portugalec Luis Figo.

Na seznamu sodelujočih je 36 znamenitih nogometnih imen, tekmo pa bo sodil nekdaj najbolj priznani evropski sodnik, Italijan Roberto Rosetti.

Ob polčasu tekme bodo na odru tudi glasbeni gosti, med njimi Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo in Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love), Zoran Predin ter skupina King Foo.

Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj na stadion pridejo pravočasno in po možnosti z brezplačnim javnim prevozom, saj bo garaža stadiona odprta zgolj za akreditirane osebe in goste. Na dan bodo ob 17. uri odprli tudi navijaško cono.

Ob 17. uri pa bo svoj pogled na dogodek na novinarski konferenci v hotelu Intercontinental obelodanil tudi predsednik Čeferin z gosti.