Revija Reporter
Magazin

Nina Dremelj s Klemnom Selakovičem o startup kulturi, uspešnosti žensk in izzivih mladih

A. S.

16. okt. 2024 7:28 Osveženo: 7:34 / 16. 10. 2024

Deli na:

Nina Dremelj v AIDEA podkastu

AIDEA

V 157. epizodi AIDEA podkasta je gostovala Nina Dremelj, predsednica Poslovnih angelov Slovenije in ena izmed najvplivnejših slovenskih podjetnic ter investitork.

Dremelj igra ključno vlogo pri podpori mladih startup podjetij in inovativnih idej, s poudarkom na finančni podpori ter mentorstvu. V pogovoru z voditeljem Klemnom Selakovičem razkriva, kaj naredi uspešnega podjetnika, kako obvladovati procese v podjetjih in zakaj so Američani uspešni na svetovnem trgu.

Epizoda prinaša vpogled v izzive, s katerimi se srečujejo mladi podjetniki, ter razpravlja o pomembnosti čustvene inteligence, vzgoji in uspešnosti žensk v poslovnem svetu.

"Podjetništvo iz filozofskega vidika"

Nina Dremelj v podkastu AIDEA osvetljuje podjetništvo skozi filozofski vidik in poudarja, da ni zgolj poklic, ampak način življenja.

"Podjetništvo je nekaj, kar te popolnoma posrka. Če nisi v tem s celotnim srcem in dušo, boš težko uspel," pravi Dremelj, ko govori o pomembnosti popolne predanosti in strasti za uspeh.

Nova epizoda AIDEA podkasta

Po njenem mnenju podjetništvo ni zgolj o denarju in rasti podjetij, ampak gre za proces osebnostne rasti, soočanja z izzivi in nenehnega prilagajanja. Vsak podjetnik mora biti pripravljen na neštete neuspehe in jih sprejeti kot sestavni del poti, ki vodi k uspehu.

"Uspeh pride, ko najdeš smisel v tem, kar počneš," dodaja Dremelj, ki meni, da mora vsak podjetnik imeti jasno vizijo, kaj želi doseči, ter biti pripravljen na trdo delo in odrekanja.

Epizoda ponuja poglobljen vpogled v filozofsko plat podjetništva in razkriva, zakaj je notranja motivacija ključnega pomena za dolgotrajni uspeh.

Klemen Selakovič je gostil Nino Dremelj

AIDEA