Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nihče noče kupiti Sanaderjeve jahte

Deli na:
Nihče noče kupiti Sanaderjeve jahte

Foto: Reuters

Simbol vladavine nekdanjega hrvaškega premierja in predsednika HDZ Iva Sanaderja, jahta Malo vitra, potencialnih kupcev ne zanima niti skoraj tri leta po objavi oglasa o njeni prodaji. Sedanji lastniki so ceno spustili s 350.000 evrov na 170.000 evrov, čeprav so v temeljito obnovo plovila vložili le nekaj manj.

Jahta Cantieri di Pisa Akhir 18S je končala v lasti remontne ladjedelnice NCP v Šibeniku, potem ko družinski prijatelji Sanaderjevih, ki naj bi bili formalni lastniki jahte, niso plačali za njeno prenovo. Ladjedelnica je pred leti plovilo obnovila za 1,2 milijona kun (157.000 evrov), najbolj znana hrvaška jahta pa zdaj čaka novega lastnika v šibeniški marini Mandalina.

V oglasu so zapisali, da je bilo 18-metrsko leseno plovilo izdelano leta 1987 in je bilo popolnoma prenovljeno leta 2009. Med drugim so vgradili nov motor. Zapisali so, da je jahta idealna za udobno in romantično križarjenje. Ponudbi so priložene številne fotografije prenovljenega plovila.

Prejšnji formalni lastnik, podjetje Pomilon, naj bi jahto kupil od splitskega podjetja SEM 1986 za pol milijona kun (65.000 evrov) konec leta 2008. Lastnik Pomilona je Neven Poldrugač, ki je zet nekdanjega poslanca HDZ in tesnega Sanaderjevega prijatelja Marija Zubovića, so poročali hrvaški mediji.

Sanader je z družino in prijatelji užival na jahti po odstopu z vseh političnih položajev v letih 2009 in 2010, preden so ga prijeli zaradi obtožb korupcije.

Družini Sanader so potem zaplenili več milijonov evrov vredne nepremičnine. V enem izmed korupcijskih primerov je bil lani obsojen na 8,5 leta zapora.