premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nihče noče kupiti Sanaderjeve jahte

Deli na:
Nihče noče kupiti Sanaderjeve jahte

Foto: Reuters

Simbol vladavine nekdanjega hrvaškega premierja in predsednika HDZ Iva Sanaderja, jahta Malo vitra, potencialnih kupcev ne zanima niti skoraj tri leta po objavi oglasa o njeni prodaji. Sedanji lastniki so ceno spustili s 350.000 evrov na 170.000 evrov, čeprav so v temeljito obnovo plovila vložili le nekaj manj.

Jahta Cantieri di Pisa Akhir 18S je končala v lasti remontne ladjedelnice NCP v Šibeniku, potem ko družinski prijatelji Sanaderjevih, ki naj bi bili formalni lastniki jahte, niso plačali za njeno prenovo. Ladjedelnica je pred leti plovilo obnovila za 1,2 milijona kun (157.000 evrov), najbolj znana hrvaška jahta pa zdaj čaka novega lastnika v šibeniški marini Mandalina.

V oglasu so zapisali, da je bilo 18-metrsko leseno plovilo izdelano leta 1987 in je bilo popolnoma prenovljeno leta 2009. Med drugim so vgradili nov motor. Zapisali so, da je jahta idealna za udobno in romantično križarjenje. Ponudbi so priložene številne fotografije prenovljenega plovila.

Prejšnji formalni lastnik, podjetje Pomilon, naj bi jahto kupil od splitskega podjetja SEM 1986 za pol milijona kun (65.000 evrov) konec leta 2008. Lastnik Pomilona je Neven Poldrugač, ki je zet nekdanjega poslanca HDZ in tesnega Sanaderjevega prijatelja Marija Zubovića, so poročali hrvaški mediji.

Sanader je z družino in prijatelji užival na jahti po odstopu z vseh političnih položajev v letih 2009 in 2010, preden so ga prijeli zaradi obtožb korupcije.

Družini Sanader so potem zaplenili več milijonov evrov vredne nepremičnine. V enem izmed korupcijskih primerov je bil lani obsojen na 8,5 leta zapora.