Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ni Zlatana, ni golov, ni prav nič zanimivega

Deli na:
Ni Zlatana, ni golov, ni prav nič zanimivega

Foto: Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Malmöju igrala neodločeno 0:0 proti Švedski. Izbrane Srečka Katanca naslednja prijateljska preizkušnja čaka v nedeljo, ko bo v Stožicah gostovala Turčija.

* Stadion Swedbank, gledalcev 16.925, sodniki: Kehlet, Larsen in Sorensen (vsi Danska).
* Strelci: /.
* Švedska: Isaksson, Durmaz, Granqvist, Nilsson Lindelöf, Lustig (od 46. Jansson), Wernbloom (od 71. Rohden), Hiljemark, Forsberg (od 46. Zengin), Larsson, Kiese Thelin, Guidetti.
* Slovenija: Belec, Jokić, Krajnc, Al. Struna, Skubic (od 85. Jović), Krhin (od 88. Rotman), Kronaveter (od 56. Kurtić), Kampl, Iličić (od 90. An. Struna), Bezjak (od 81. Črnic), Berić (od 59. Novaković).
* Rumeni kartoni: Jokić, Kurtić, Krajnc.
* Rdeči karton: /.

Ne le da niso videli igrati Zlatana Ibrahimovića, gledalci na stadionu Swedbank niso videli niti zadetka na švedsko-slovenskem dvoboju. Kljub temu pa so lahko uživali ob kar nekaj lepih priložnostih, tudi slovenskih. A te so ostale neizkoriščene, tako da so Švedi v medsebojnih dvobojih še vedno boljši, saj so pred osmimi leti zmagali v Göteborgu.

Slovenski selektor Srečko Katanec je zaradi različnih vzrokov in odsotnosti določenih igralcev tekmo začel z dodobra spremenjeno postavo v primerjavi s prejšnjimi tekmami.

Tako je tokrat ob odsotnosti Jana Oblaka v vratih priložnost dobil Vid Belec, v osrčju obrambe Luka Krajnc in Aljaž Struna, na desnem bočnem položaju Nejc Skubic, v zvezni vrsti je debitiral Rok Kronaveter, v napad pa se je vrnil povratnik po poškodbi kolena Robert Berić.

V prvem polčasu so bili Slovenci tisti z lepšimi priložnostmi. Že v drugi minuti je po podaji Josipa Iličića v kazenski prostor prišel Kronaveter, a malce z leve strani zadel le zunanji del mreže.

Osem minut pozneje se je po novi lepi Iličićevi podaji sam pred Andreasom Isakssonom, ki si kruh služi pri turški Kasimpasi, znašel Roman Bezjak, toda švedski čuvaj mreže je bil uspešnejši. Po enakem scenariju se je končal dvoboj teh dveh igralcev tudi v 35. minuti.

Švedi so bili še najnevarnejši v 22. minuti, ko se je Vid Belec izkazal po strelu Olympiacosovega Jimmyja Durmaza, ki mu je malce pomagal še veter, v 43. minuti pa je povsem neoviran z roba kazenskega prostora sprožil Bordeauxov Isaac Kiese Thelin, a meril malce previsoko.

Le malo previsoko je meril tudi Iličić v 48. minuti s prostega strela z dobrih 20 metrov. V 58. minuti pa so znova zagrozili Švedi, ko je John Guidetti prišel do strela na robu kazenskega prostora. Napadalec Celte iz Viga pa je na slovensko srečo zgrešil cilj za nekaj centimetrov.

Isti igralec je malce pozneje prav tako za malo zgrešil, le da s strelom z glavo, Jasmin Kurtić pa v 68. minuti prav tako ni meril dovolj natančno, ko je sprožil malce izven kazenskega prostora.

Zatem pa je ritem igre padel, ekipi sta si izmenjavali žogo med obema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti posledično ni bilo.

Bolj živahno je bilo v zadnjih desetih minutah. Luka Krajnc je v 83. minuti poskrbel, da je moral reagirati Belec, ko je nerodno zadel žogo pri izbijanju, Bojan Jokić je blokiral strel Erkana Zengina, Belec pa se je znova izkazal v 84. minuti po poskusu Marcusa Rohdena.