mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neymar podaljšal z Barcelono; odkupna klavzula od 200 do 250 milijonov evrov

Deli na:
Neymar podaljšal z Barcelono; odkupna klavzula od 200 do 250 milijonov evrov

Foto: Getty Images

Brazilec Neymar bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres aktualnega španskega prvaka Barcelone. Katalonski nogometni velikan je s 24-letnim napadalcem podpisal novo petletno pogodbo, so potrdili na spletnih straneh. Pogodba bo potekla 30. junija 2021, ob tem so v Barceloni postavili astronomsko odkupno klavzulo.

Trenutno veljavna pogodba bi mu potekla v letu 2018.

Neymar ostaja nepogrešljivi člen v konici napada zvezdniške zasedbe s Camp Noua. Zelo dobro se razume z obema zvezdniškima napadalcema Argentincem Lionelom Messijem in Urugvajcem Luisom Suarezom.

O kakovosti Brazilca govorijo tudi statistični podatki, potem ko se je leta 2013 pridružil katalonskemu kolektivu, je v črtastem dresu blaugrane vsega skupaj na 141 tekmah zabil 85 golov. Zato ne čudi, da se je znašel na radarju angleškega Manchester Uniteda in francoskega Paris Saint Germaina.

A iz te moke ne bo kruha. V Barceloni ne vidijo razlogov, ki bi jih vodili k razmislekom o prodaji Brazilca. Morebitnim snubcem so v nedosegljive višave postavili odkupno klavzulo. Ta je postavljena na 200 milijonov evrov, za sezono potem na 222 milijonov evrov ter za preostale sezone vrednost odkupne klavzule znaša 250 milijonov evrov.

Z Brazilcem je Barcelona v svojih vrstah osvojila dva naslova prvakov la lige, dve pokalni lovoriki ter najbolj čislan od vseh naslov zmagovalcev lige prvakov v sezoni 2014/15.

Neymar je za reprezentanco prav tako zabijal, na 70 tekmah v reprezentančnem dresu je 46-krat zatresel mrežo. Letošnje južnoameriško prvenstvo, s katerega so se njegovi rojaki poslovili že po skupinskem delu, je izpustil, zato pa se je odločil, da bo za domovino igral avgusta na olimpijskem turnirju v Riu.

Barcelona se je sicer znašla v postopku pred španskim sodiščem pod plazom obtožb o izogibanju plačila oziroma utaji davkov pri Neymarjevem prestopu. Katalonci so tako bili ta mesec priseljeni plačati kazen v višini 5,5 milijona evrov zaradi napak in nepravilnosti, ki so se pripetile pri čez atlantskem transferju iz Santosa v letu 2013.

Velikan s severovzhodnega dela Iberskega polotoka je za prestop Brazilca iz Santosa plačal kar 95 milijonov evrov, kar je bil eden najdražjih prestopov v zgodovini, po teži v rangu prestopov Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid leta 2013 ter Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda k Real Madridu leta 2009.