Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Neymar bo moral pričati v davčnem sodnem procesu Neymar

Deli na:
Neymar bo moral pričati v davčnem sodnem procesu Neymar

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar bo moral na sodišče. Špansko tožilstvo ga bo namreč kot pričo zaslišalo v postopku, ki poteka proti njegovemu klubu Barceloni zaradi domnevne davčne utaje. V središču te je prav Neymar, tožilstvo pa zahteva zaporne kazni za sedanjega in nekdanjega predsednika kluba.

Po poročanju španskih medijev bo Neymar kot priča zaslišan tako kot še sedmerica domnevno vpletenih v posel, ki je zamajal prejšnje vodstvo katalonskega kluba. Tožilstvo naj bi zahtevalo, da Neymar pričanje opravi osebno, ker je njegov podpis na devetih od 13 dokumentov, povezanih s prestopom iz brazilskega kluba Santos, ki ga zaradi domnevno utajenih davkov zdaj preiskujejo. Postopek pred sodiščem pa bo najverjetneje stekel šele jeseni.

Neymarjev prestop je v zadnjih letih postal precej razvpit; izkazal se je za precej dražjega, kot so prvotno zatrjevali v klubu. Tožilstvo meni, da je katalonski klub zaradi zapletenega sistema pogodb prikril dejansko vrednost projekta, izračunali pa so, da bi morali pri Barceloni plačati še 12,15 milijona evrov davka.

Sprva je tožilstvo domnevno davčno utajo očitalo le nekdanjemu predsedniku Sandru Rosellu, ki je dolgo trdil, da je bila vrednost prestopa le 57 milijonov evrov, od katerih jih je 17 dobil njegov nekdanji klub Santos, 40 pa agencija Neymarjevega očeta. Preiskave v klubu so pozneje razkrile številne dodatne pogodbe. Rosell je nato zaradi tega odstopil, Barcelona pa je že prostovoljno plačala 13,5 milijona zaostalih davčnih obveznosti.

Tožilstvo zahteva dve leti in tri mesece zaporne kazni tudi za sedanjega predsednika kluba Josepa Mario Bartomeua, za njegovega predhodnika Rosella pa sedem let. Španski mediji so izračunali, da bi se lahko vsi stroški projekta Neymar, ki zdaj prihajajo na dan, sešteli pri kar 158,3 milijona evrov.

loading...
Loading...