Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

New York bije vojno s podganami, za zdaj neodločeno

Deli na:
New York bije vojno s podganami, za zdaj neodločeno

Foto: YouTube

Posebna mestna številka za razne pritožbe 311 bo imela letos več kot 24.000 prijav zaradi podgan, vendar pa oblasti v New Yorku niso prepričane, ali je to zaradi naraščanja števila podgan ali zaradi večjega števila mobilnih telefonov, kar je omogočilo več prijav.

Ni dvoma, da v New Yorku ponoči kraljujejo podgane, še posebej tam, kjer ni veliko potepuških mačk. Meščane je nedavno razburil posnetek podgane na spletni strani YouTube, ki si je po stopnicah na postajo podzemne železnice vlekla cel trikotni kos pizze (foto), kar bi ji moralo zadostovati za cel mesec.

Mestni finančni nadzornik Scott Stringer je kritičen do ministrstva za zdravstvo in podjetje, ki upravlja s podzemno železnico MTA, ker se prepočasi odzivata na problem.

Vodstvo MTA je pri tem še posebej izvirno. Potnike se iz zvočnikov nenehno opozarja, naj ne mečejo smeti na tire, ampak v koše za smeti, ki pa so jih z nekaterih postaj odstranili zato, da se iz njih ne bi hranile podgane.

Natančnega števila podgan v mestu, kjer so postale že neke vrste neuradna maskota, ni mogoče izračunati. Lanska doktorska študija na univerzi Columbia je ocenila, da jih je okrog dva milijona. Mit, da jih je v 8-milijonskem mestu več kot ljudi, naj bi bil tako razbit.