pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neuradno: Messi naj bi imel peti Balon D'Or že v žepu

Deli na:
Neuradno: Messi naj bi imel peti Balon D'Or že v žepu

Foto: Reuters

Dobitnik najprestižnejšega priznanja v nogometu, zlate žoge, naj bi postal zvezdnik Argentine in Barcelone Lionel Messi.

V svetu športa krožijo govorice, da je že znan dobitnik najprestižnejšega priznanja v nogometu, zlate žoge. To naj bi bil argentinski virtuoz Lionel Messi, ki ima v posesti že pet tovrstnih priznanj, več kot kdor koli v zgodovini te igre. Njegov največji tekmec Portugalec Cristiano Ronaldo naj bi v uteho prejel novo nagrado Fife, The Best.

Novico, ki se hitro širi, je moč zaslediti na spletnih straneh različnih medijev, med njimi sta bila prva španski DiarioGol in angleški The Sun.

Kot poročata, naj bi Messi zlato žogo prejel z veliko prednostjo. Priznanje namreč letos podeljuje ekskluzivno francoska nogometna revija France Football, ki bo o dobitnikih odločala po principu 50 % glasov strokovnjakov oziroma novinarjev, 50 % pa glasovalci prek medmrežja. Dobitnik nagrade bo znan 13. decembra.

Slab mesec kasneje bo svoje zmagovalce prvič po razhodu z revijo France Football razglasila tudi Mednarodna nogometna zveza. Govorice pravijo, da bo novoustanovljeno priznanje z nazivom The Best Fifa Football Awards prejel Cristiano Ronaldo, ki je bil doslej trikrat izbran za najboljšega nogometaša na svetu, letos pa je osvojil ligo prvakov z Real Madridom in evropsko prvenstvo s Portugalsko.