Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Netanjahujeva žena obsojena zaradi maltretiranja zaposlenega

Deli na:
Netanjahujeva žena obsojena zaradi maltretiranja zaposlenega

Foto: Getty Images

Izraelsko sodišče je prisodilo odškodnino nekdanjemu uslužbencu v rezidenci premierja Benjamina Netanjahuja, ker se je nad njim znašala Netanjahujeva žena Sara. Sodišče v Jeruzalemu mu je v torek prisodilo 30.000 dolarjev odškodnine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guj Elijahu je bil vzdrževalec v Netanjahujevi rezidenci. Sara Netanjahu pa ga je poniževala in nadlegovala, zato se je odločil za tožbo na delovnem sodišču.

Kot je opisal, ga je Netanjahujeva pogosto poslala po hrano, ki jo je naročila, nato pa ga je ozmerjala, da se zaradi njega redi. Enkrat ga je po polnoči poklicala nazaj v rezidenco, da ji je pogrel krožnik juhe. Drugič pa, ker se ni poslovil od nje na pravi način.

Odvetniki Netanjahujeve žene so obtožbe zavračali in po torkovi sodbi že napovedali pritožbo. Odškodnino Elijahu naj bi sicer poravnala vlada in zasebno podjetje, pri katerem je bil dejansko zaposlen Elijahu in je preko njega opravljal dela v premierjevi rezidenci.

Netanjahujeva sta se znašla tudi v preiskavi, ker naj bi Sara Netanjahu zlorabljala javna sredstva za njuno zasebno vilo. Policija je ta teden sicer zaključila preiskavo, a ni sporočila ugotovitev. Naj bi pa proti Netanjahujevi ženi vložila kazensko ovadbo, še poroča AFP.