aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Magazin

Nesrečni Ajaxov nogometaš Nouri ima nepopravljivo poškodovane možgane

Deli na:
Nesrečni Ajaxov nogometaš Nouri ima nepopravljivo poškodovane možgane

Foto: Twitter

Čeprav so bile prve informacije o zdravstvenem stanju mladega nizozemskega nogometaša Abdelhaka Nourija obetavne, pa je zdaj njegov klub Ajax razkril, da bo imel športnik trajne posledice zaradi hujših možganskih poškodb.

Klub je zdaj sporočil, da ima 20-letnik trajne in nepopravljive možganske poškodbe.

Nouri se je v soboto zgrudil na zelenici med pripravljalno tekmo proti Werderju v avstrijskem mestu Zillertal, po oživljanju so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

Iz Ajaxa so kmalu po nesrečnem dogodku sporočili, da je 20-letnik zunaj življenjske nevarnosti, a je moral ostati na intenzivni negi. Po nadaljnjih pregledih v bolnišnici so najprej ugotovili, da njegovo "srce deluje normalno in da je nepoškodovano", zdravniki so po nevroloških preiskavah tudi sporočili, da niso zaznali nobenih nepravilnosti.

A nove informacije niso tako spodbudne. Včeraj je nizozemski klub sporočil, da so možnosti, da bi še kdaj igral nogomet, nične. "Pri Ajaxu smo globoko prizadeti zaradi novice, da so pri Appieju Nouriju diagnosticirali resne in trajne možganske poškodbe. V mislih smo z njim in njegovo družino," so sporočili iz amsterdamskega kluba. "To je grozno, najslabša možna novica. Šokirani smo, da se je to zgodilo," je dejal direktor kluba Edwin van der Sar.

Zdravljenje mladega igralca, ki je športno pot začel v Ajaxu in septembra 2016 prvič zaigral za člansko ekipo, veljal pa je za enega najbolj obetavnih mladih igralcev te generacije, bodo v naslednjih dneh po prevozu iz Avstrije nadaljevali v Amsterdamu.