EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Magazin

Nesposobnost nemške birokracije: kitajskega turista strpali v azilni dom

Deli na:
Nesposobnost nemške birokracije: kitajskega turista strpali v azilni dom

Foto: Getty Images

Kitajski turist je obiskal Nemčijo, kjer je izgubil denarnico. To pa še ni pomenilo konca njegove smole - izpolnil je namreč napačni obrazec in za dva tedna pristal v domu za begunce, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kitajski turist je namesto poročila o izgubljeni denarnici podpisal prošnjo za azil. "Sprožil je kolesje, ki mu ni mogel ubežati," je povedal Christop Schlütermann iz lokalne izpostave nemškega Rdečega križa, ki vodi dom za begunce v kraju Dülmen blizu Münstra.

S pomočjo aplikacije za prevajanje je turistu vendarle uspelo pojasniti, da je kmalu po prihodu v jugozahodno mesto Stuttgart izgubil denarnico, kar je želel prijaviti policiji.

Vendar pa je namesto policijske postaje obiskal urad za begunce v mestu Heidelberg, kjer so mu v izpolnitev ponudili obrazec s prošnjo za azil. Ko je papir izpolnil in podpisal, so ga odpeljali v sprejemni center v Dortmundu, kjer so mu odvzeli potni list in vizum.

Šele v domu za begunce se je njegova "begunska kariera" vendarle končala. Vseeno pa mora nesrečni Kitajec počakati še 12 dni, preden lahko nadaljuje načrtovane počitnice v Franciji in Italiji, saj morajo oblasti dopolniti njegovo zgodbo in izpolniti ustrezne papirje.

Loading...