profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemški nogometaš zaradi Trumpa noče igrati v ZDA

Deli na:
Nemški nogometaš zaradi Trumpa noče igrati v ZDA

Foto: Getty Images

Marcel Schäfer, nekdanji nemški reprezentant, je želel ob koncu svoje kariere izkusiti še ameriški način igranja nogometa.

Po koncu te sezone, ko se mu bo iztekla pogodba z Wolfsburgom, se je nameraval preseliti v ameriško ligo MLS. Zdaj si je že skorajda premislil, vzrok pa je zmaga Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah.

V pogovoru za časnik Wolfsburger Allgemeinen Zeitung je 32-letni nogometaš dejal, da je imel resne načrte, da bi kariero nadaljeval v ZDA v ligi MLS, tudi zato, ker njegova mati živi v Atlanti. A so ga po zmagi Trumpa začeli obhajati dvomi.

"To je še vedno možnost, toda nisem več tako prepričan. Rezultati volitev so v meni sprožili miselni proces. Če dobro razmislim, se je s takšnim razpletom volitev zgodilo veliko stvari, ki so v nasprotju z mojimi vrednotami, še posebej, ker sem športnik," je dejal nogometaš, ki je za nemško izbrano vrsto zbral osem nastopov, zadnjega leta 2010, na klubski sceni pa ima 255 nastopov v bundesligi ter naslova prvaka in pokalnega zmagovalca z Wolfsburgom v letih 2009 in 2015.

Zaradi Trumpa je zdaj v ospredju druga možnost po koncu aktivne igralske kariere v Nemčiji, saj bo morda ostal v Wolfsburgu in prevzel službo v klubskem vodstvu.