Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nemec s traktorjem na počitnice na Hrvaško

Deli na:
Nemec s traktorjem na počitnice na Hrvaško

Zakonu nasprotujejo tudi v NSi, kjer so prepričani, da bo dvig izračunanega katastrskega dohodka močno prizadel kmetijstvo. - Foto: Wikipedija (slika je simbolična)

Nemški turisti radi preživljajo počitnice na Hrvaškem, eden od njih pa se je letos odločil, da bo tja šel kar s traktorjem.

Hrvaški mediji so 63-letnega Ernsta Ebelinga posneli blizu Reke, ko je bil po dveh tednih počitnic v Dalmaciji že na poti domov. V eno smer je prevozil 1700 kilometrov, na poti je bil devet dni.

Ebeling živi v mestu Hohenhameln nedaleč Hannovra, na severu Nemčije, letos pa se je odločil, da se bo na počitnice odpravil s svojim traktorjem.

"Dva tedna sem bil na počitnicah v Trogirju in Splitu. Sem na poti domov, do kamor je iz Splita približno 1700 kilometrov," je povedal za komercialno Novo TV, ki je Ebelinga posnela v soboto.

Pojasnil je, da je pot razdelil na devet dni in je dnevno prevozil med 110 in 250 kilometrov z največjo hitrostjo 27 kilometrov na uro. Na počitnicah je bil 14 dni, za pot na Hrvaško in nazaj domov pa potrebuje 18 dni.

Ebeling je povedal, da traktor ni najbolj priljubljeno prevozno sredstvo njegove soproge, ki je zato na počitnice odšla z letalom.