favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nekdanji voznik formule 1 Montagny zaradi kokaina leto in pol brez elektrike

Deli na:
Nekdanji voznik formule 1 Montagny zaradi kokaina leto in pol brez elektrike

Foto: Reuters

Nekdanji voznik formule 1 Francoz Franck Montagny bo zaradi kršitve dopinških pravil leto in pol brez nastopov na avtomobilskih dirkah. Francozu so lani jeseni v vzorcu, odvzetem po preizkušnji prvenstva električne formule, našli sledi kokaina. Prepoved nastopanja velja do 23. decembra 2016.

Montagny je leta 2006 v formuli 1 vozil na sedmih dirkah za ekipo Super Aguri, poleg tega pa je bil tudi testni voznik nekaterih moštev, nastopal pa je tudi na slavni dirki 24 ur Le Mansa.

V zadnjem času je nove izzive 37-letni Francoz našel na dirkah formule E, tekmovanja električnih formul, toda zdaj bo zaradi kršitve dopinških pravil za nekaj časa ostal brez nastopov. Krovna avtomobilistična zveza (Fia) ga je kaznovala z dveletno prepovedjo nastopanja, začetek pa premaknila na november lani, ko so mu odvzeli vzorec na testiranjih v Maleziji.

Dirkač ima 21 dni časa za pritožbo, a se verjetno zanjo ne bo odločil. Odpovedal se je namreč že možnosti za testiranje vzorca B, poleg tega pa je pred meseci v pogovoru za časnik L'Equipe priznal, da je naredil napako. Dejal je, da se je takrat slabo počutil in vzel nekaj za izboljšanje počutja, ni pa želel razkriti, kakšno sredstvo je zaužil.