premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nekdanji nogometni zvezdnik stavniški mafiji dolguje milijon evrov

Deli na:
Nekdanji nogometni zvezdnik stavniški mafiji dolguje milijon evrov

Foto: Profimedia

Patricku Kluivertu zaradi stavniškega dolga grozi kriminalna združba, ki ji je dolžan milijon evrov.

Nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Patrick Kluivert, ki trenutno opravlja delo športnega direktorja francoskega prvaka PSG, kriminalni združbi, ki se ukvarja z nogometnimi stavami, dolguje do enega milijona evrov, poroča nizozemski časopis De Volkskrant. Kluivertu naj bi člani združbe grozili.

Nekdanji nizozemski reprezentant in napadalec Ajaxa, Milana ter Barcelone naj bi del dolga že odplačal, za preostanek pa ga terjajo člani kriminalne združbe, ki so mu zaradi dolga že grozili.


Časopis dodaja, da preiskovalci nimajo nobenega dokaza, da je nekdanji pomočnik nizozemskega selektorja vpleten v nelegalne stave, njegov odvetnik pa je ob vsem sporočil, da je Kluivert le "žrtev afere".

Nizozemsko tožilstvo je februarja aretiralo pet osumljencev, ki so povezani s stavniškim dogajanjem in prirejanjem izidov, med preiskavo pa so prišli do dokumentov, ki združbo povezujejo s Kluivertom. Preiskovalci so ga poklicali na zaslišanje, a "zgolj kot pričo", trdi odvetnik nekdanjega selektorja Curacaa, Gerard Sprong.

De Volkskrant, ki se sklicuje na zaupne sodne dokumente in anonimne vire, poroča, da je Kluivert v letih 2011 in 2012 stavil na tekme članske ekipe nizozemskega Twenteja. Sam je v tem obdobju treniral rezervno ekipo Twenteja. Stave v tistem času niso bile nelegalne, toda Kluivert je takrat izgubil ogromne količine denarja. Kriminalna združba naj bi od nekdanjega napadalca terjala, naj odplača celoten znesek, sicer bo objavila posnetek, v katerem Kluivert razglablja o dolgu.