volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nekdanja teniška šampionka Iva Majoli je dolžna 7,9 milijona evrov

Deli na:
Nekdanja teniška šampionka Iva Majoli je dolžna 7,9 milijona evrov

Foto: Getty Images

Po finančnih težavah slovitega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića se je v identičnih težavah znašla tudi Iva Majoli. Zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu iz leta 1997 upniku dolguje 59 milijonov kun (7,9 milijona evrov) in decembra je na sodišču razpisana obravnava o morebitnem stečajnem postopku njenega teniškega centra.

Trgovsko sodišče v Zagrebu, ki je že oktobra lani imenovalo stečajnega upravitelja teniškega centra Ive Majoli, je obravnavo o morebitni uvedbi stečajnega postopka sklicalo za 7. december.

Na decembrsko obravnavo sta poleg Ive Majoli-Marić povabljena tudi Stanislav in Drago Majoli, ki sta navedena kot direktorja njenega teniškega centra, obema pa je zagrebško trgovsko sodišče že naložilo, da predata dokumentacijo o svojih nepremičninah in premičninah ter finančnem stanju na bančnih računih.

Dosedanji postopki trgovskega sodišča so pokazali, da je Iva Majoli-Marić lastnica dveh stanovanj v Zagrebu v skupni vrednosti osem milijonov kun. Teniški center v elitni četrti v hrvaški prestolnici je vreden 21 milijonov kun, njena restavracija v Novem Vinodolskem pa 5,6 milijona kun.

Po doslej zbranih podatkih nekdanja hrvaška teniška zvezdnica ni sposobna poravnati svojega kar 59 milijonov kun finančnega dolga do podjetja H-ABDUCO, ob tem pa kaže omeniti, da je - po podatkih hrvaške finančne agencije Fina - teniški center Ive Majoli v minulem letu prijavil izgubo v višini 33,3 milijona kun, njegov skupni dolg pa znaša več kot 47,6 milijona kun.