zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Navijač stekel na zelenico in udaril nogometaša; ta se je maščeval z zmagovitim zadetkom (VIDEO)

Deli na:
Navijač stekel na zelenico in udaril nogometaša; ta se je maščeval z zmagovitim zadetkom (VIDEO)

Napad navijača Birminghama na igralca Aston Ville Jacka Grealisha. - Foto: YouTube

Angleški nogomet znova pretresajo navijaški incidenti. Na dveh tekmah na Otoku je v nedeljo navijačema uspelo mimo varnostnikov priteči na zelenico in fizično obračunati z igralcema gostujočih moštev.

Hujši od obeh incidentov se je zgodil na derbiju druge angleške lige med Birminghamom in Aston Villo na stadionu St. Andrews, ko je navijač domačega moštva v deveti minuti pritekel na igrišče in od zadaj s pestjo udaril igralca gostujoče ekipe Jacka Graelisha.

Graelish je po napadu sicer lahko nadaljeval tekmo, v drugem polčasu pa je celo dosegel zadetek za zmago z 1:0.

Napadalca so sprva obkolili igralci Aston Ville, zatem pa so ga vendarle pridržali varnostniki, ki so ga predali policiji. Zdaj 27-letniku za zahrbtni napad grozi zaporna kazen, Birmingham pa je že napovedal, da ga bo doletela tudi dosmrtna prepoved obiska klubskih tekem.

Britanski mediji so celoten incident označili za enega hujših tovrstnih napadov na igralca v zgodovini angleškega nogometa. Časnik The Guardian ob tem opozarja, da gre le za nov v nizu problematičnih navijaških incidentov na nogometnih stadionih na Otoku.


Če so bili v preteklih mesecih v ospredju rasistično-obarvani izpadi navijačev, je tokrat pod vprašajem varnost igralcev. Zato se je oglasilo tudi združenje poklicnih nogometašev (PFA) v Angliji, ki zahteva strožje varnostne ukrepe na stadionih.

PFA je pri tem izrazila zaskrbljenost zaradi vse večjega števila navijaških incidentov na tekmah v Angliji. "Na tovrstno nasilje in rasistično navijanje se je potrebno odzvati tako z ukrepi za javno osveščanje kot tudi s strogimi kaznimi," so zapisali po poročanju The Guardiana.



Da bi bilo vse skupaj še hujše, je samo nekaj ur po napadu na Graelisha prišlo do še enega tovrstnega incidenta, ko je na tekmi med Arsenalom in Manchester Unitedom na stadionu Emirates do branilca rdečih vragov Chrisa Smallinga pritekel navijač in ga odrinil. Incident se je zgodil po drugem zadetku domačega moštva, ki je na koncu slavilo z 2:0.

Oba dogodka sta sprožila številne polemike v nogometnih krogih na Otoku. Preiskavi je sprožila tudi Angleška nogometna zveza (FA), poznavalci pa zahtevajo ostre sankcije tako proti vpletenima navijačema kot tudi proti obema domačima kluboma, ki sta sicer dogodke obsodila in se vpletenima igralcema opravičila.

Med bolj ostrimi je bil nekdanji angleški reprezentant Gary Neville, ki je na družbenem omrežju Twitter zahteval hudo kazen za Birmingham. "Kazen mora doleteti klub kot opozorilo vsem ostalim navijačem," je zapisal in dodal: "Ta naj bo bodisi v obliki kazenskih točk ali 10 tekem igranja pred praznimi tribunami."