kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nasprotnik je znan: Slovenci morajo za polfinale prekočiti Latvijce

Deli na:
Nasprotnik je znan: Slovenci morajo za polfinale prekočiti Latvijce

Latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis. - Foto: Fiba

Slovenski košarkarji so dobili tekmeca v četrtfinalu evropskega prvenstva v Istanbulu. To je Latvija, ki je v osmini finala prepričljivo premagala Črno goro.

Latvija je zmagala s 100:68 (27:15, 53:37, 82:52). Četrtfinalni obračun je na sporedu v torek, najverjetneje ob 17.45.

Termine četrtfinalnih tekem bo Fiba Europe sporočila po odigrani osmini finala ,oziroma danes zvečer po preostalih treh dvobojih Srbija - Madžarska, Španija - Turčija in Hrvaška - Rusija.

Poleg Slovenije in Latvije so si v soboto mesto med osmimi najboljši reprezentancami zagotovile še Nemčija, Italija in Grčija.



Latvija, ki je v Istanbul napredovala kot drugouvrščena iz skupine z Italijo, Rusijo, Turčijo, Belgijo in Veliko Britanijo, je v prvi nedeljski predstavi zanesljivo upravičila vlogo favorita. Vprašanje zmagovalca je rešila že po treh delih igre, ko je imela ob 62-odstotnem metu za tri točke 13:21 trideset točk prednosti.

Prvi zvezdnik Latvije, Kristaps Porzingis, 218 centimetrov visoki član New York Knicks, je dosegel 19 točk ob metu iz igre 5:8 (trojke 2:3) in zbral šest skokov in tri podaje. Dve točki več od Porzingisa, ki je trenutno tretji strelec prvenstva, je zbral Janis Timma (trojke 4:4, 6 podaj, 5 skokov), skupno pa se je pri Latviji med strelce vpisalo enajst igralcev.

Slovenija in Latvija sta se na evropskih prvenstvih nazadnje srečali 2015 v osmini finala v Lillu. Zmagali so Latvijci, ki letos nastopajo v zelo podobni postavi kot pred dvema letoma, tedaj niso imeli le Porzingisa in nekdanjega člana Olimpije Davisa Bertansa, ki zdaj v ligi NBA igra za San Antonio, medtem ko so v reprezentanci Slovenije le trije košarkarji, ki so nastopili na tej tekmi - Klemen Prepelič, Mitja Nikolić in Saša Zagorac.