Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naredi srce - novi singel Maje Keuc!

Deli na:
Naredi srce - novi singel Maje Keuc!

Maja Keuc predstavlja pesem Naredi srce. - Foto: Osebni arhiv

Novi singel Maje Keuc govori o pogumu, da ostaneš to, kar si, čeprav včasih usoda in ljudje okoli tebe želijo drugače. Vse je lažje, če iskreno slediš srcu. Nastal je kot spremljevalna pesem filma Gajin svet, ki je sodobna in dinamična mladinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje.

Avtor skladbe je pianist, aranžer in producent Sebastijan Duh, ki je tudi avtor glasbe za celoten film, besedilo pa je napisal priznani slovenski tekstopisec Rok Vilčnik. Produkcijsko se pod izdelek podpisuje produkcijski tim Portall music publishing iz Pickerndorfa, mastering pa je delo Shawna Hatfielda, ki je kot mastering inženir podpisan pod izdelke glasbenih zvezd, kot so Shakira in Natasha Bedingfield.

Maja, ki je trenutno še vedno razpeta med Slovenijo in Švedsko, je svoje misli o sodelovanju pri tem projektu strnila takole: »Trenutno sem v valu koncertov ter ustvarjanja nove glasbe. Zdi se mi, da sem sedaj končno dozorela v smislu, da vem, kdo sem, kam si želim naprej in na kakšen način želim to doseči. Veliko bolje si znam prisluhniti in si samo želim, da bi tako tudi ostalo. Poleti in jeseni sem v Sloveniji še zmeraj prisotna s turnejo "Tribute to Soul", kjer se vračam k intimnemu stiku z občinstvom, kar sem precej pogrešala, saj sem večinoma delovala iz studia. Zelo sem bila vesela povabila k sodelovanju pri pesmi "Naredi srce", Sebastijan Duh in Rok Vilčnik sta namreč ena mojih najljubših avtorjev na slovenskem prostoru in je zmeraj užitek sodelovati z njima. Zelo mi je všeč vsebina filma in tudi vsebina naše naslovne pesmi, zato upam, da se bo dotaknila tudi poslušalcev oziroma gledalcev."


Romantična mladinska komedija Gajin svet je že pred uradnim štartom v slovenskih kinematografih prejela dve pomembni mednarodni nagradi na filmskem festivalu v Motovunu in Sarajevu ter tudi dve Vesni na pravkar končanem Festivalu slovenskega filma, in sicer za posebne dosežke in masko. Film je režiral Peter Bratuša in zanj s Špelo Oblak Levičnik napisal tudi scenarij. V glavnih vlogah z mladimi igralci Taro Milharčič, Anžetom Gorencem, Nežo Smolinsky in Gitico Jakopin nastopajo še Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Lotos Šparovec, Primož Pirnat in drugi. Še misel režiserja, ki bo v kratkem posnel tudi video za pesem Naredi srce, v katerem ne bo manjkalo izsekov iz Gajinega sveta:

»Film nagovarja tako najstnike kot tudi njihove starše, hkrati pa ne zanemarja dinamike, humorja, emocij in suspenza. Zelo pomembno mi je bilo tudi, da opozorim na to, da je v Sloveniji pri marsikom še vedno zakoreninjeno stališče, da je mama otrokov edini primarni starš.«

Vsekakor gre pri novem singlu Maje Keuc za posrečen preplet spogledovanja z vsebino do zdaj v vseh ozirih zelo dobro sprejetega filma, odlične moderno naravnane glasbene produkcije in za enega najboljših vokalov na tem prostoru. Z njim Maja vsekakor ostaja to, kar je bila in bo - preprosto zvesta sami sebi in svoji glasbi. Kot slikovito zapoje v pesmi: Ni važno kdo ali kaj si, s pogumom in vztrajnostjo lahko iz vsakega dne narediš srce.