Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Namesto kraljice Elizabete II. na funtih David Beckham in Helen Mirren?

Deli na:
Namesto kraljice Elizabete II. na funtih David Beckham in Helen Mirren?

Foto: Reuters

Evropski mediji so danes objavili vrsto prvoaprilskih šal. Med drugim so poročali, da je nekdanji voditelj avtomobilistične oddaje Top Gear Jeremy Clarkson postal okoljski aktivist, da so Elizabeto II. na bankovcih zamenjale slavne osebnosti in da so izumili nogometno žogo za levičarje.

Britanski časnik The Guardian je poročal, da se je osramočeni televizijski voditelj Clarkson pridružil vrsti slavnih osebnosti, ki so podprle kampanjo tega časopisa za zmanjšanje uporabe fosilnih goriv. Članku je bila namenjena cela stran.

Clarkson, ki je minuli teden zaradi fizičnega obračuna s producentom oddaje Top Gear ostal brez pogodbe z BBC, upa, da si bo z okoljevarstvenim delovanjem povrnil zaupanje britanske javnosti, je še poročal časopis.

Tabloid The Sun je objavil ekskluzivno novico o izdaji omejene serije bankovcev, na katerih so slavne osebnosti. Na bankovcu za pet funtov naj bi bil glasbeni producent Simon Cowell, na tistem za deset funtov nekdanji nogometni zvezdnik David Beckham in na bankovcu za 20 funtov oskarjevka Helen Mirren, ki je na velikem platnu nastopila v vlogi kraljice Elizabete II.

Nekoliko bolj verjetna je bila novica, ki jo je objavil The Independent. Poročal je namreč, da bodo univerzo v Leicestru - raziskovalci s te ustanove so leta 2012 našli okostje kralja Richarda III., preimenovali v univerzo kralja Richarda.

Nogometni klub Arsenal je sporočil, da je proizvajalec športne opreme Puma začel izdelovati nogometno žogo, prilagojeno za levičarje, imenovano Left-Footed evoPOWER. Santi Cazorla, Mesut Özil, Nacho Monreal in Hector Bellerin so bili prvi nogometaši, ki so preizkusili novo žogo in rezultati so bili neverjetni, so zatrdili v londonskem klubu.

Nemška banka Commerzbank je objavila, da je grški finančni minister Janis Varufakis v prizadevanjih za rešitev grške finančne krize predlagal uvedbo enkratne pristojbine za uporabo Pitagorovega izreka - po ceni en evro. Natančni nemški bankirji so izračunali, da bi Grčija tako od 1. aprila leta 570 pred našim štetjem zaslužila 107.443.980.002.362.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 evrov po štiriodstotni obrestni meri.

Nemški Frankfurter Algemeine Zeitung je objavil, da Evropska centralna banka v 41. nadstropju svoje nove stolpnice odpira panoramsko restavracijo Zaton evra, v kateri bodo stregli tudi osnovni meni za revne južne Evropejce.