Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najstnici se bosta pomerili v velikem finalu odprtega prvenstva ZDA

Deli na:
Najstnici se bosta pomerili v velikem finalu odprtega prvenstva ZDA

Emma Raducanu - Foto: Twitter

Devetnajstletna Leylah Fernandez iz Kanade in 18-letna Britanka Emma Raducanu bosta igrali v finalu teniškega odprtega prvenstva ZDA. Fernandezova je v polfinalu po dveh urah in 21 minutah premagala drugo nosilko Arino Sabalenka iz Belorusije s 7:6 (3), 4:6, 6:4, Raducanujeva pa je odpravila Grkinjo Mario Sakari s 6:1 in 6:4.

Za obe igralki bo sobotni finale ob 22. uri najpomembnejši nastop v karieri. Kanadčanka se lahko pohvali, da je letos v Monterreyu osvojila prvi turnir WTA, Britanka, sicer rojena v Kanadi, pa bo šla v zgodovino kot prva kvalifikantka na grand slamih, ki se je prebila do finala.

Fernandezova, pred turnirjem v New Yorku 73. igralka na svetu, je na svoj seznam žrtev dodala še drugo igralko sveta. Na poti do finala je med drugimi premagala branilko naslova Naomi Osaka, zmagovalko US Opna 2016 Angelique Kerber in peto nosilko Jelino Svitolina.

Začetek dvoboja ni nakazal te smeri. Belorusinja je ekspresno povedla s 3:0. A nato naredila nekaj nepotrebnih napak in tekmico spustila nazaj v igro. V podaljšani igri je Sabalenka storila še nekaj začetniških napak, posledično izgubila niz in jezo stresla nad teniškim loparjem.


Po izenačenju na 1:1 je odločitev padla v tretjem nizu. Znova je bila Belorusinja tista, ki je z napakami nasprotnici odprla pot do zmage. "Sploh mi ni jasno, kako sem zmagala. Zahvaliti se moram publiki, ki mi je pomagala, da nisem obupala. Moja edina misel je bil finale in zato sem se borila vsako točko," je po zmagi dejala Fernandezova, ki je 19. rojstni dan praznovala ta ponedeljek.

Drugi polfinale je bil povsem enostranski. Raducanujeva je v New York prišla kot 150. igralka na svetu, ne glede na razplet finala pa ga bo zapustila več kot sto mest višje - obeta se ji uvrstitev okoli 32. mesta na lestvici.

Britanka, oče je Romun, mama pa Kitajka, je zmagala po uri in 25 minutah igre. Šestindvajsetletno nasprotnico je nadigrala v vseh pogledih. Dvoboj je odprla s 3:0 in po 37 minutah igre osvojila prvi niz s 6:1.

"Odkrito povedano, čas tu v New Yorku leti mimo mene. Zdi se mi, da sem ravnokar prišla v ZDA, tri tedne kasneje pa sem v finalu. Sploh ne verjamem, da se mi to dogaja," je povedala mlada igralka in na naslednje vprašanje, kakšne so njene možnosti za zmago v finalu, odgovorila: "Svoje sem naredila s prebojem iz kvalifikacij na glavni turnir. Zdaj ne čutim nobenega pritiska več."