Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najboljši golfisti sveta trdijo, da jih v Rio ne bo zaradi zike

Deli na:
Najboljši golfisti sveta trdijo, da jih v Rio ne bo zaradi zike

Foto: Getty Images

V senci olimpijskih odpovedi najboljših golfistov na svetu se bo v četrtek na igrišču Royal Troon začelo odprto prvenstvo Velike Britanije ali takoimenovani The Open, najstarejši od štirih največjih turnirjev sezone.

Čeprav se golf vrača v olimpijsko družino po 112 letih in je bilo pričakovati, da se bo v Riu de Janeiru zbral cvet tega športa, je resnica precej drugačna. Golfisti, ki sodijo med najbolje plačane športnike na svetu, so tudi v tem primeru izbrali vonj 'ameriških zelencev' namesto zelenih poljan.

Nastop v Braziliji so odpovedali prvi štirje golfisti s svetovne lestvice - Avstralec Jason Day, Američana Dustin Johnson in Jordan Spieth ter Severni Irec Rory McIlroy - oziroma šest iz prve deseterice ali skupaj osemnajst, od tistih, ki so imeli pravico nastopa.

Čeprav se jih večina izgovarja na strah pred okužbo z virusom zika, je razlog povsem enostaven. Pred štirinajstimi dnevi se je končal US Open, ta teden je na sporedu The Open, nato pride na vrsto četrti 'major' sezone prvenstvo PGA, sledijo olimpijske igre, po njih pa se začne finale serije PGA, kjer se golfisti potegujejo za glavno nagrado 10 milijonov dolarjev. Za konec sezone je septembra na sporedu še prestižni Ryderjev pokal.

Na The Opnu ne bo manjkal nihče, krog favoritov za naslov pa je širok kot že dolgo ne. Zmagovalca uvodnih dveh 'majorjev', Anglež Danny Willett in Dustin Johnson, bosta sproščena, pokal Claret Jug bo branil Zach Johnson iz ZDA, na stavnicah pa se poleg 'Big four' oz. velike četvorke Day-Johnson-Spieth-McIlroy v ospredju še preostali igralci, ki sodijo med prvih dvajset na svetu.