Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najboljša smukačica sezone o svoji lekciji tekmicam: Noro sem uživala!

Deli na:
Najboljša smukačica sezone o svoji lekciji tekmicam: Noro sem uživala!

Foto: Profimedia

Šestindvajsetletna Mariborčanka Ilka Štuhec je včeraj tekmicam odčitala pravo lekcijo iz smuka.

Ilka Štuhec je najboljša smukačica sezone 2016/17. Svetovna prvakinja v smuku je s štirimi osvojenimi zmagami na smukih za svetovni pokal alpskih smučark včeraj v Aspnu kot prva Slovenka postala lastnica smukaškega malega kristalnega globusa za osvojeni seštevek sezone svetovnega pokala v kraljevski disciplini. Kot je dejala, je noro uživala.

Šestindvajsetletna Mariborčanka je včeraj tekmicam odčitala pravo lekcijo iz smuka. Njena vožnja je bila na oko popolna, vendar pa je sama v svoji vožnji še našla rezerve: "Ni bila čisto popolna, vsaj ne v celoti. Uživala sem noro. Sem vesela, da je bil še en super dober dan." Včeraj je bilo v igri še precej več kot običajno, saj se je prav na zadnjem smuku odvijal tudi boj za smukaški seštevek, zato je čutila tudi nekaj treme: "Mogoče malenkost, ampak sem si rekla, tako ali tako sem naredila že praktično vse letos in dejansko sem tu samo zato, da uživam in to sem tudi naredila."



O prvih mislih ob prihodu čez ciljno črto pa je dejala: "Najprej sem se hotel pošteno ustaviti v cilju, ker je malce težje, ker je še vedno strmo, malce 'razrukano' in relativno kratko. Ko sem se dejansko ustavila, sem pogledala čas in videla, da je še hitrejši, kot je bil včeraj na treningu. Oddelala sem svoje in potem stala tam in upala na najboljše."

Ob dvakratnem poslušanju himne je bil prizor kot iz začetka sezone, ko kar ni mogla verjeti, kaj se ji dogaja? "Mislila sem isto. Kam smo prišli, kaj vse še lahko naredimo in da skoraj ne bi moglo biti lepše." Za globus je že našla svoje mesto: "Ja, v omari s pokali."