stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najbolj osovražena teta v Ameriki je nečaka tožila le zaradi zavarovalnice

Deli na:
Najbolj osovražena teta v Ameriki je nečaka tožila le zaradi zavarovalnice

Foto: Facebook

Po novem najbolj osovražena teta v ZDA Jennifer Connell je v četrtek na ameriški televiziji NBC skupaj z nečakom, ki ga je tožila zaradi zlomljenega zapestja, pojasnila, da je v bistvu tožila zavarovalnico, ki ji je v odškodnino in za zdravljenje ponudila le dolar. Zakon države Connecticut namreč določa, da zavarovalnice ni mogoče tožiti.

Primer iz Fairfielda v Connecticutu je hitro zaokrožil po ameriških medijih, ki so Connellovo obsodili brez poglobitve v ozadje zares čudnega primera. Teta iz New Yorka je pred štirimi leti prišla na zabavo za rojstni dan svojega takrat 8-letnega nečaka Seana Tarale, ki ji je od navdušenja skočil v naročje, nakar sta oba padla na tla, 54-letnica pa si je zlomila zapestje.

Ker so stroški zdravljenja v ZDA astronomski in teta, kot kaže ni imela zavarovanja, se je odločila, da denar pobere od zavarovalnice, ki je zavarovala hišo Seanovega očeta. Zavarovalnica ji je ponudila dolar in teta se je odločila za tožbo, nakar so ji odvetniki razložili, da zavarovalnice ne more tožiti, ampak se lahko odškodninska tožba vloži le proti osebi, nakar bo zavarovalnica plačala za toženo osebo.

V družinskem krogu so se potem odločili, da bo teta tožila nečaka, ki ni imel nič proti temu. To je v četrtek razložil tudi na televiziji NBC. Porota v Fairfieldu, kot kaže prav tako kot ameriški mediji, ni poznala ozadja in je potrebovala le slabe pol ure, da zavrne tožbo "zlobne" tete, ki je od nečaka zahtevala 127.000 dolarjev.

Na sodnem procesu se ni najbolje znašla, saj je kot razlog za tožbo med drugim navedla, da na neki zabavi v New Yorku zaradi bolečin v zapestju ni mogla v roki držati krožnika s prigrizki. Po sodnem procesu je ostala brez denarja, obenem pa postala najbolj osovražena teta v Ameriki. Sean Tarala je na televiziji NBC povedal, da teta ne bi nikoli storila ničesar v škodo njemu ali družini in jo ima zelo rad, tako kot ima ona njega.